Tgrt Haber
17 May 2022 12:40 - Güncelleme : 17 May 2022 12:45

Apple Kullanıcıları Dikkat: Abonelik Ücretleri Otomatik Artabilir

Apple, abonelik ücretleriyle ilgili resmi internet sitesinden bir yazı paylaştı. Teknoloji devi, kullanıcılar için abonelik fiyatlarının otomatik olarak artabileceğini duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Digitaltrends
Apple Kullanıcıları Dikkat: Abonelik Ücretleri Otomatik Artabilir
apple,apple fiyat,apple abonelik,apple abonelik fiyatları

Apple, yeni iOS 15.5 güncellemesini kullanıcılarına sundu. iPhone ve iPad'ler için dev boyuttaki güncelleme, bazı yenilik ve güvenlik iyileştirmeleriyle geldi. Bunun yanı sıra ABD'li şirket, resmi internet sitesinden abonelik fiyatlarını ele alan bir yazı paylaştı

Teknoloji devinin paylaştığı yazıda, aboneliklerle ilgili yeni sistem açıklandı. Ancak söz konusu sistem kullanıcılardan epey tepki aldı. Zira bu sistemde otomatik fiyat artışının yaşanacağı ibaresi, kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

ABONELİK FİYATLARI OTOMATİK ARTABİLİR

Yeni abonelik sistemi hakkında bilgi veren Apple, kullanıcılara otomatik fiyat artışı yaşanabileceğini belirtti. Şirket, abonelik ücretlerinizin bir öncekinden fazla olması durumunda, fiyat artışını kabul etmeniz gerektiğini söylüyor. Ancak bu fiyatları ödememeniz durumunda ise aboneliği yenileyemeyeceğinizi de vurguluyor. 

Apple Kullanıcıları Dikkat: Abonelik Ücretleri Otomatik Artabilir

Konuyla ilgili olarak Apple durumu, '' Bu özellik için özel koşullar, fiyat artışının yılda bir defadan fazla olmaması, abonelik fiyatının 5 ABD Doları ve %50'sini veya yıllık abonelik fiyatı için 50 ABD Doları ve %50'sini aşmamasına izin veriliyor'' diyerek açıkladı.

Apple, abonelik fiyatalarındaki herhangi bir fiyat artışını, yenileme öncesinde kullanıcılara e-posta yoluyla iletiyor. Şirket bunu sürekli olarak bildirmeye devam edecek ve kullanıcıyı aboneliklerin nasıl görüntüleneceğini, yönetileceğini ve iptal edileceğine ilişkin talimatları da gösterecek.

Sonuç olarak Apple'ın herhangi bir hizmetinden abonelik alan kişiler, fiyat artışında sürprizlere açık olmalı. Firma, yeni bir artış yaşandığında kullanıcıyı yine anlık olarak bildirecek. Ancak yeni fiyat artışını kabul etmeyip aboneliğe devam etmezseniz, kullandığınız hizmet Apple tarafından kesintiye uğrayacak. Özetle ya fiyat artışlarını kabul edip devam edeceksiniz, ya da aboneliği tamamen iptal edeceksiniz.  

 

 

Kaynak: Digitaltrends
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...