Tgrt Haber
29 May 2014 19:36

Apple Beats Electronics'i satın aldı

Teknoloji devi Apple, kulaklık ve müzik akışı servis sağlayıcısı Beats Electronics'i 3 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Böylece bu, Apple'in şu ana kadarki en büyük şirket alımı oldu.

Apple Beats Electronics'i satın aldı
apple, Beats Electronics, satın alma,

 Anlaşma kapsamında Beats'in kurucuları Jimmy Iovine ve Dr Dre Apple'ın bünyesine katılacak. Şirketin üst düzey yöneticisi Tim Cook, anlaşma sayesinde Apple'in dünya çapında en yenilikçi müzik ürün ve hizmetlerini üretmeye devam edeceğini söyledi. Bu alım Apple tarafından, müzik aksesuvarları sektöründe güçlü bir dayanak bulmak ve çevrimiçi müzik sunumlarını desteklemeye yönelik bir hareket olarak görülüyor. Apple'dan yapılan açıklamada anlaşma dâhilinde ilk aşamada Beats'e 2,6 milyar dolarlık ödeme yapılacağı belirtildi. Beats müzik yapımcısı Jimmy Iovine ve hip-hop yıldızı Dr Dre tarafından 2008 yılında kurulmuştu. Yakın zamana kadar özellikle kulaklıkları ile tanıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...