Tgrt Haber

Apple, bir iPhone modelini daha emekliye ayırıyor: Eski ürünler listesine eklenecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2022 14:53 - Güncelleme : 09 Ekim 2022 14:54
Apple, bir iPhone modelini daha emekliye ayırıyor: Eski ürünler listesine eklenecek
apple,iphone 5c

Apple, Vintage ürünler listesine bir modeli daha ekliyor. Şirketin sevilen iPhone'u da bu kararla birlikte emekliye ayrılmış olacak.

Apple, yakın zamanda iPhone 14 serisini piyasaya sürdü ve en güncel modellerini kullanıcılarla buluşturdu. Yeni ürünlerin piyasaya çıkması, artık eski ürünlerin de yavaş yavaş emekliye ayrılması anlamına geliyor.

Geçtiğimiz günlerde iPhone 6'yı emekliye ayıran Apple, bu kez de popüler modellerinden iPhone 5c'yi emekliye ayırıyor. Teknoloji devi, 1 Kasım'dan itibaren iPhone 5c'yi eski ürünler listesine ekleyecek.

IPHONE 5C ESKİ ÜRÜNLER LİSTESİNE EKLENECEK

Uzun yıllar önce piyasaya sürülen iPhone5c, 1 Kasım'da Apple tarafından desteği tamamen kesilecek. Emekliye ayrılacak cihaza hem teknik, hem de yazılımsal olarak destek sağlanmayacak.

Apple, bir iPhone modelini daha emekliye ayırıyor: Eski ürünler listesine eklenecek

Apple, genellikle 5 yıldan daha fazla zamanda piyasaya sürdüğü modelleri vintahe ürünler listesine ekliyor. Şirket, Mac bilgisayarlar hariç, diğer eski ürünler için tüm donanım hizmetlerini durduruyor.

Servis, eski ürünler için artık parça siparişi vermiyor. Öte yandan yazılım desteği de sona eren cihaz, Apple'ın güvenlik sorunu belirlemesi durumlarında bazen acil güncelleme alabilmektedir. Ancak cihaz tamamen eskidiği için bazı uygulamalar artık cihazda çalışmayı desteklemiyor. Dolayısıyla iPhone 5c sahibi kişilerin, kasım ayına kadar telefonlarını değişmesinde fayda var.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...