Tgrt Haber
07 Mart 2022 13:16 - Güncelleme : 07 Mart 2022 13:18

Apple, iPhone telefonlarda şarj girişini kaldırıyor

Dünyanın en çok gelir elde eden akıllı telefon üreticisi Apple, iPhone için devrim niteliğinde bir karar alabilir. Teknoloji şirketinin şarj girişini tamamen kaldırmayı planladığı söyleniyor.

Apple, iPhone 5'ten bu yana Lightning bağlantı noktasını kullanıyor.
Apple, iPhone 5'ten bu yana Lightning bağlantı noktasını kullanıyor.

Avrupa Birliği, elektronik atık kirliliğini azaltmak için tüm üye ülkelerde tek bir şarj ve bağlantı teknolojisinin kullanımına yönelik adımlar atıyor. Böylece telefonlar, tabletler ve kulaklıklar için standart bağlantı noktası sadece USB-C olacak. Apple tarafından yapılan açıklamalarda bu karar eleştirilse de AB'nin kısa süre sonra USB-C'yi Avrupa ülkelerinde zorunlu kılması bekleniyor.

2012 yılında çıkan iPhone 5 serisinden bu yana Lightning bağlantı girişini kullanan Apple'ın istemese de USB-C'ye geçmesi bekleniyor. Ancak teknoloji devi tam anlamıyla ters köşe yapabilir. Son iddialara göre, iPhone 14 serisinde ne Lightning ne de USB-C girişi olacak.

Apple, iPhone cihazlarında şarj girişini tamamen kaldırmayı planlıyor. Teknoloji devinin 2022'nin son çeyreğinde piyasaya süreceği en yeni amiral gemisi telefonlarında şarj girişine yer vermeyeceği iddiası ortaya atıldı. Bu arada, özellikle veri aktarım hızında USB-C'ye göre daha düşük bir performans sunan Lightning teknolojisi son yıllarda eleştirilerin odağında. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...