Tgrt Haber
30 Aralık 2021 13:43

Apple, çalışanlarını Meta'ya kaptırmamak için ilginç bir yöntem uyguluyor

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Çünkü şirket, kısa sürede birçok çalışanının diğer şirketlere kaptırdı. Bunun üzerine teknoloji devi harekete geçti.

Apple, çalışanlarını Meta'ya kaptırmamak için ilginç bir yöntem uyguluyor
teknoloji,apple,akıllı telefon,apple ikramiye,apple çalışanları,apple mühendisleri,meta,facebook,instagram,whatsapp

Facebook, adını Meta olarak değiştirerek metaverse (sanal evren) çalışmalarına hız kazandırdı. Meta başta olmak üzere teknoloji devleri yeni bir yarışa girdi. Ancak Apple, bazı çalışanlarının Meta’ya geçmek istemesiyle acil durum ilan etti. 

Teknoloji devi Apple, çalışanlarının Facebook’un ana şirketi Meta da dahil olmak üzere diğer büyük teknoloji şirketlerine gitmesini önlemeye çalışıyor. ABD’li şirket, yazılım mühendislerine 180 bin dolara kadar sürpriz ikramiye ödemeye başladı. 

APPLE 100 ÇALIŞANINI KAPTIRDI 

Bloomberg’in haberine göre, Apple, yazılım mühendislerine diğer teknoloji devlerine gitmemesi için ikramiye dağıtmaya başladı. Bu ikramiyelerin miktarı 50 bin dolar ile 180 bin dolar arasında değişiyor. Apple bu şekilde çalışanlarını elinde tutmak istiyor. Zira çalışanlar bir başka şirkete (Google, Meta, Amazon) gitse bu ikramiyeyi almaları dört yıl sürecek.

Apple, çalışanlarını Meta'ya kaptırmamak için ilginç bir yöntem uyguluyor

Apple’ın tüm mühendislere ikramiye dağıtmaması şirket içinde huzursuzluğa yol açtı. Bununla birlikte, Meta’nın son birkaç ayda 100 Apple mühendisini işe aldığı ortaya çıkmıştı. Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi Meta, özellikle artırılmış gerçeklik, yapay zeka, yazılım ve donanım mühendisliği çalışanlarını işe almaya kendini adadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...