Tgrt Haber

Apple tarihi rekoru kırdı: 3 Trilyon dolara değere ulaşan ilk şirket oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: reuters
30 Haziran 2023 17:23 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 17:27
Apple tarihi rekoru kırdı: 3 Trilyon dolara değere ulaşan ilk şirket oldu
apple

iPhone, MacBook ve diğer ürünleriyle yaptığı satışlar Apple’ı bir kez daha zirveye taşıdı. Teknoloji devinin piyasa değeri 3 trilyon doları aştı.

Apple, sahip olduğu ürünlerini diğer rakiplerine kıyasla daha pahalı fiyatlardan satıyor. Ama buna rağmen teknoloji devi önemli bir satış başarısı ortaya koyuyor ve her geçen gün de bunu katlıyor.

Reuters’in aktardığına göre kısa süre önce Apple, ilk kez 3 trilyon doları aşan şirket olarak kayıtlara geçti.

APPLE’IN DEĞERİ 3 TRİLYON DOLARI AŞTI

iPhone üreticisi şirketin piyasa değeri bugün 40 milyar doların üzerinde yükseldi.

Bloomberg, Apple hisselerinin yılbaşından bu yana yüzde 46 yükseldiğine işaret ederek, bu durumun “büyük teknoloji şirketlerinin Wall Street’teki durdurulamaz görünen hakimiyetinin son işareti” olarak yorumladı.

Apple’ın hisse değeri de bugün 191 doların üzerini gördü. Şirketin piyasa değerinde yılbaşından bu yana artış 900 milyar doları aştı.

Öte yandan ABD’li i Franklin Equity Group şirketinin portföy yönetim müdürü Jonathan Curtis, “10 yılı aşan dönemde Apple’ın üstün performans göstermesinin nedeni, yatırımcıların deli olması değil, iş planının çalışması, tüketici üzerindeki gücünün giderek artması” dedi.

Son olarak Curtis, 3 trilyon barajını aşacak ilk şirketin Apple olmasının kendisi için sürpriz olmadığını belirtti.

Kaynak: reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...