Tgrt Haber

Apple Vision'u Tesla model araçlarda kullananlara ilişkin açıklama: Trafik cezası yolda mı?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 11:48 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 11:49
Apple Vision'u Tesla model araçlarda kullananlara ilişkin açıklama: Trafik cezası yolda mı?
apple vision pro

Seyir halinde Apple Vision Pro ile video paylaşan Tesla kullanıcılarına ilişkin açıklama geldi. ABD'li yetkililer trafiği tehlikeye atanlar için uyarıda bulundu.

Apple Vision Pro, satışa çıkar çıkmaz yüz binlerce kişinin eline geçti. 3.500 dolar olmasına rağmen ilk satışlarında şaşırtan rekora ulaşan karma gerçeklik gözlüğü, şu anda yurt dışında binlerce kişi tarafından kullanılıyor.

Öyle ki sosyal medyada yayılan videolar, artık 'Bilim-kurgu filmlerini' aratmıyor yorumlarını ortaya çıkardı. Ancak ABD'li yetkililer bu cihazı otomobillerinde kullanan vatandaşlar için açıklamada bulundu.

ARABADA KULLANILAN APPLE VİSİON, TRAFİĞE TEHLİKEYE SOKUYOR!

Vision Pro'nun otomobillerde kullanıldığı görüntüler, yeni bir sosyal medya akımını da beraberinde getirdi. Özellikle de otonom sürüş desteğine sahip Tesla sahipleri, Apple Vision Pro'yu seyir hâlinde kullanmaya başladılar. Sosyal medya, bu tür videolarla doldu taştı.

Tabii bu akım, bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Pek çok kişi, bu tür davranışların trafik güvenliğini tehlikeye attığını savundu. Ancak insanlar, etkileşim almak uğruna videolar çekmeye devam ettiler. Hâl böyle olunca ABD'li yetkililerden uyarı geldi. 

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, geçtiğimiz gün konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, karma gerçeklik gözlüğü ile araç kullanmanın, trafik güvenliğini tehlikeye atacağı ifade edildi. Ancak bununla ilgili herhangi bir ceza uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin net bir şey söylenmedi. Apple'ın yeni teknolojisi, yeni kurallar konulmasına neden olacak gibi görünüyor. 

Yukarıdaki videonun sonlarına doğru polis araçlarının bulunduğunu, aracın park edildiğini göreceksiniz. Bu sizi yanıltmasın. Söz konusu sürücüye herhangi bir cezai işlem uygulanmadı. Videoyu paylaşan kişi, polislerin başka bir olaya müdahale ettiklerini, kendisinin de bunu gördüğünü ve durduğunu söyledi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...