Tgrt Haber

Apple Watch 8, çok beklenen özellikle gelebilir

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9toMac
02 May 2022 12:42 - Güncelleme : 02 May 2022 12:43
Apple Watch 8, çok beklenen özellikle gelebilir

Apple'ın bir sonraki akıllı saati Apple Watch 8 hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Tanınmış analist Kuo, saatte bulunacak yeniliğin sinyallerini verdi

Apple'ın giyilebilir teknolojide ne kadar önemli bir şirket olduğu herkes tarafından aşikar. Akıllı saatten kablosuz kulaklığa pek çok ürünüyle öne çıkan firma, şimdi Watch 7'nin halefi Apple Watch 8 üzerine çalışmalara başladı.

Yine beklentilerin yüksek olduğu Apple Watch 8, özellik bakımından dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak. Tanınmış analistlerden Ming-Chi-Kuo, şirketin yeni ürünü hakkında önemli bilgileri aktardı.

APPLE WATCH 8 ÖZELLİKLERİ NETLEŞİYOR

Bir önceki Apple Watch 7'de ilk olarak vücut ısı sensörü bulunacağı söyleniyordu. Ancak Apple, bu akıllı saate tasarımsal değişiklikler dışında neredeyse hiç el atmadı.

Apple Watch 8, çok beklenen özellikle gelebilir

Neyse ki önemli eksikliklerin Apple Watch 8 ile giderilmesi bekleniyor. Kuo, yaklaşan akıllı saatin merakla beklenen vücut ısı sensörüne sahip olacağını ifade etti.

Twitter üzerinden bilgileri aktaran Kuo, yaptığı paylaşımda; "Apple, Apple Watch Series 7 için vücut ısısı ölçümünü iptal etti çünkü algoritma geçen yıl EVT aşamasına girmeden önce kalifiye olmadı. Algoritma, seri üretimden önce Apple'ın yüksek gereksinimlerini karşılayabiliyorsa, 2H22'deki Apple Watch Series 8'in vücut ısısını alabileceğine inanıyorum." dedi.

Analiste göre Watch 7'de iptal edilen vücut ısı sensörü, Apple'ın yıl sonlarına doğu düzenleyeceği etkinliğinde Watch 8 ile gelebilir.

Ming-Chi Kuo'nun yanı sıra diğer kaynaklarda aynı özelliğin geleceğini iddia etti. Örneğin güvenilir kaynaklardan Bloomberg ve Wall Street Journal, Apple Watch 8'de vücut ısı ölçüm sensörünün blunacağını söyledi. Peki bu sensör nasıl çalışacak?

VÜCUT ISI SENSÖRÜ NASIL ÇALIŞIYOR

Sızıntıyı yapan Kuo, vücut ısı sensörüyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 "Hassas vücut ısısı ölçümünün uygulanmasındaki zorluk, cilt sıcaklığının dış ortamlara bağlı olarak hızla değişmesidir". "Bir akıllı saat, donanım açısından çekirdek sıcaklık ölçümünü destekleyemez, bu nedenle birlikte çalışması için mükemmel bir algoritmaya ihtiyacı var." dedi.

SAMSUNG'UN WATCH 5'İ BU ÖZELLİĞİ DESTEKLEMEYEBİLİR

Apple Watch'un yanı sıra Kuo, Samsung'un yaklaşan akıllı saatiyle ilgili de kısa bir yorumda bulundu. Vücut ısı sensörünün Watch 8'de olacağını belirten Kuo, Samsung Galaxy Watch 5'in bu özellikten yoksun olabileceğinin altını çizdi.

Apple Watch 8, çok beklenen özellikle gelebilir

Bununla ilgili ise; "Daha önceki medya raporlarından farklı olarak, 2H22'de Samsung Galaxy Watch 5'in algoritma sınırlamaları nedeniyle vücut ısısı ölçümünü desteklemeyebileceğini düşünüyorum." dedi.

 

Kaynak: 9toMac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...