Tgrt Haber
10 Aralık 2021 14:22

Apple Watch modellerinde gizli tehlike: Pil camı patlatıyor...

Milyonlarca kişinin kullandığı Apple Watch akıllı saatlerde gizli bir tehlike ortaya çıktı. ABD'deki bir dava, kullanıcıları yaralayabilecek kusura ışık tuttu.

Apple Watch modellerinde gizli tehlike: Pil camı patlatıyor...
apple watch,apple,akıllı saatler,teknoloji

Teknoloji devi Apple, akıllı telefonlardan akıllı saatlere kadar pek çok cihaz geliştiriyor. Apple Watch model akıllı saatler, dünya çapında milyonlarca kullanıcının tercihi. Şimdiye kadar pek çok kez bu saatlerin hayat kurtardığına şahit olduk ancak bir şeyler değişmezse ciddi yaralanmalara yol açabilir. 

ABD’de yaşayan Chris Smith, golf arabasında ilerlerken bir yaralanma yaşadı. Apple Watch 3 model akıllı saatinin ekranı açıldı ve çatlak cam parçaları kolunu kesti. Cihazını satın aldıktan 3 yıl sonra yaşadığı olayın ardından pilin şiştiğini keşfetti. 

Bu olayın ardından Apple’a dava açan Smith, mahkemede yaralanma görüntülerini de kullandı. Chris Smith’in kolunda derin kesikler oluşmuştu. 

APPLE, KUSURU GİZLEDİ!

Kullanıcılara göre, teknoloji şirketi, lityum kobalt oksit pilleri saat ekranına temas edecek şekilde üretiyor. Bu da pilin şişmesi halinde ekranın açılmasına neden olabiliyor. Ekran pil nedeniyle hasar görürse, ciddi yaralanmalara yol açabilecek jilet keskinliğindeki kenarlar açığa çıkıyor. 

Apple Watch modellerinde gizli tehlike: Pil camı patlatıyor...

Apple’ı şikayet eden kullanıcılar, şirketin bu konuda hiçbir önlem almadığını iddia etti. Şişme durumunda saatin kadranından yukarı doğru bir baskı oluşabiliyor. İddiaya göre, kullanıcıların hatası olmaksızın ekranın açılmasına veya patlamasına yol açabiliyor. 

Bununla birlikte, Apple Watch Series 7 hariç tüm Apple Watch modelleri bu davanın muhatabı. Çünkü tasarımları yaklaşık olarak aynı ve potansiyel olarak tehlikeli. Davacılara göre, Apple’ın bu hatası tüketiciler için maddi ve manevi olarak bir güvenlik tehlikesi oluşturuyor.

MAHKEME, APPLE'DA KUSUR BULAMADI!

Davacılar, birçok kullanıcının çeşitli yaralanmalardan muzdarip olduğunu iddia etti. Ayrıca Apple'ın, Apple Watch modelleri satmaya başlamadan önce kusurlu olduğunun farkında olmasına rağmen, kullanıcıya zarar verebilecek bu kusuru gizlediğini öne sürüyor. 

Apple Watch modellerinde gizli tehlike: Pil camı patlatıyor...

Apple'a karşı açılan davada, maddi ve manevi birçok talebin yanı sıra saatlerin değiştirilmesini talep edenler de oldu. Bu arada davaya bakan hakim, söz konusu bazı iddiaları reddetti. Apple Watch kusurunun hatalı pillerden veya kusurlu dahili bileşenlerden kaynaklanmadığına karar verdi. Davacılar ise mahkemenin bu kararını reddettiklerini açıkladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...