Tgrt Haber

Apple Watch'a yeni sağlık özelliği: Ne kadar terlediğinizi takip edecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
21 Şubat 2024 16:03 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 16:04
Apple Watch'a yeni sağlık özelliği: Ne kadar terlediğinizi takip edecek
apple watch,ter ölçümü,akıllı saat

Apple yeni bir patent başvurusu yaparak, Apple Watch'un altındaki elektrotlar aracılığıyla kullanıcının terleme düzeyini ölçebilecek bir teknoloji geliştirmeyi planlıyor.

Apple Watch modelleri halihazırda kandaki oksijen miktarını, yakılan kalorileri ve vücut aktivitelerini takip edebiliyor ancak Apple'ın yeni bir patent başvurusu bu duruma tamamen yeni bir boyut katabilir.

Patently Apple tarafından paylaşıldığı üzere teknoloji devi, cihazın altındaki elektrotlar aracılığıyla kullanıcının terleme düzeyinin ölçülmesine yardımcı olacak bir teknolojinin patentini almak için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne başvuruda bulundu.

EKG ÖZELLİĞİNE BENZEYECEK

Özellik, konsept olarak Apple Watch Series 4'ten bu yana sunulan mevcut EKG (ekokardiyogram) işlevine benziyor. Bununla birlikte uygulama henüz onaylanmamış olsa da, egzersiz sırasında sıvı tüketimi yönetimine yardımcı olmak için sıvı oranını takip edebilmesi de bekleniyor.

Apple Watch ne kadar terlediğinizi takip edecek - 1. Resim

Terin miktarı ve kalitesini ölçebilen teknolojiler, en iyi akıllı saatler ve en gelişmiş fitness takip cihazlarında bile nadiren gördüğümüz bir özellik. Ancak Apple Watch'un terin tuz içeriğini veya diğer hidrasyon biyobelirteçlerini takip edebildiğine dair henüz bir gösterge olmadığını da belirtmekte fayda var.

Patently Apple'ın Ağustos 2021'de yayınladığı daha önceki bir rapor, verilerin bir SpO2 monitörü gibi "her zaman açık" olabileceğini ve Apple Watch'un antrenman dışında da sıvı alımını takip edebileceğini öne sürüyor. En son patent başvurusunda da bu duruma değinilmiş.

Apple geçtiğimiz günlerde Masimo ile yaşadığı bir ticari anlaşmazlık nedeniyle akıllı saatlerinin satışını ABD'de durdurmuştu. Şirket daha sonra Apple Watch'un tasarımında bir revize yaparak yeniden satışa sunabilmişti.

Kaynak: TechRadar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...