Tgrt Haber

Apple'da üst düzey ayrılık! Çeyrek asırlık yönetici emekli oluyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
04 Mart 2024 09:11 - Güncelleme : 04 Mart 2024 09:13
Apple'da üst düzey ayrılık! Çeyrek asırlık yönetici emekli oluyor
dan riccio,apple,teknoloji

Apple'ın eski donanım mühendisliği şefi Dan Riccio, 25 yıldan fazla süren kariyerinin ardından emekliye ayrılıyor.

Bloomberg'in teknoloji editörü Mark Gurman'ın iddiasına göre Apple'ın eski donanım mühendisliği şefi Dan Riccio, meslektaşlarına şirkette 25 yıldan fazla çalıştıktan sonra "emekliliğe yaklaştığını" söyledi.

John Ternus, 2021'de Apple'ın Donanım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak Riccio'nun yerini almıştı. O yıl Apple, Riccio'nun "yeni bir projeye odaklanan yeni bir role geçeceğini" söylemişti ve Gurman, bunun Vision Pro başlığı olduğunu öne sürmüştü.

RİCCİO, VİSİON PRO'DAN DA SORUMLUYDU

Apple, 2021'de bu geçişi duyurduğunda Riccio'nun yeni görevini şöyle tanımlamıştı:

"Riccio, neredeyse tüm Apple ürünlerinin tasarlanması, geliştirilmesi ve mühendisliğinde liderdir. Riccio, ilk nesil iMac'ten daha yeni 5G iPhone serisine, M1 tabanlı Mac'lere ve AirPods Max'e kadar Donanım Mühendisliği ekiplerini kurdu ve Apple'ın yenilik yapma yeteneğini en yüksek kalitede çok sayıda yeni ürün serisinde ölçeklendirdi.

Riccio, 1998 yılında Ürün Tasarım ekibinde lider olarak Apple'a katıldıktan sonra 2010 yılında iPad Donanım Mühendisliği'nin başkan yardımcısı oldu ve 2012'de Donanım Mühendisliği'nin lideri olarak yönetim ekibine katıldı."

Riccio o basın açıklamasında şunları söylemişti:

"Apple'da çalışmak, hayal edebileceğiniz en yetenekli insanlarla dünyanın en iyi ürünlerini üretmek için harcanan bir ömür boyu fırsattı. Ürün Tasarımı veya Donanım Mühendisliği ekiplerimize 23 yıl boyunca liderlik ettikten sonra değişim için doğru zaman.

Bundan sonra, en çok sevdiğim şeyi yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum; Apple'daki tüm zamanımı ve enerjimi, beni daha fazla heyecanlandıramayacak yeni ve harika bir oluşturmaya odaklamak."

Apple, Vision Pro'yu şubat başında ABD'de piyasaya sürdü ve cihazın bu yılın ilerleyen dönemlerinde başka ülkelerde de piyasaya sürüleceğini söyledi.

Gurman, planlanan ayrılışıyla ilgili spesifik detayların hala üzerinde çalışıldığını söylerken, Riccio'nun emekliliği için herhangi bir zaman çerçevesi bulunmuyor.

Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...