Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 13:41

Apple'ın açığını buldu servet sahibi oldu

Geçen yıl Apple’ın iCloud’daki güvenlik açığını bulan 21 yaşındaki Hüseyin Çoban, gelen para ödülü teklifini az bulmuş, bunun üzerine şirket durumu daha detaylı incelemeye almıştı. Son kararı veren Apple, Çoban’ın daha yüksek miktarda para ile ödüllendirilmesine karar verdi.

Apple'ın açığını buldu servet sahibi oldu
Apple,icloud

Geçtiğimiz yıl Apple’ın açığını bularak gündeme gelen Aydın Didimli genç servet sahibi oluyor. 21 yaşındaki Hüseyin Çoban, firmadan kendisine hediye olarak önemli miktarda para teklif edildiğini söyledi.

Çoban, “Geçtiğimiz Apple'ın sistem açıklarını fark ederek bu açıkları Apple'a bildirmiştim. Bunun üzerine bana para ödülü teklif edildi. Ben bu ödülü kabul etmemiştim. Aylar sonra yeni bir teklif geldi. Ve bu teklifi kabul ettim” dedi.

“ÜNLÜLERİN FOTOĞRAFLARINA ULAŞTIĞINI BELİRTMİŞTİ”

Hüseyin Çoban, Apple model cep telefonu kullanan ünlülerin iCloud (bulut denilen depolama alanı) hesaplarına girerek, tüm fotoğraflarına ve uygulamalarına ulaştığını açıklamıştı.

Bunun üzerine şirket yetkilileri ile temasa geçtiğini kaydeden Çoban, kendisine teklif edilen binlerce dolar ödülü az bularak kabul etmediğini açıklamıştı. Aylar sonra Apple'dan kendisine dönüş yapıldığını belirten 21 yaşındaki Çoban, Apple'dan gelen mesajda "Geç dönüşümüzden dolayı özür dileriz, teklifimizi kabul etmemenize üzüldük. Bulduğunuz açığı daha detaylı bir şekilde incelediğimizde değerinin daha da yüksek olduğunu fark ettik. Eğer kabul ederseniz ödüllendirileceksiniz" şeklinde mesaj aldığını ve bu ödülü kabul edeceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...