Tgrt Haber
29 Ocak 2022 09:47

Apple'ın 'hamile adam' emojisi tartışmalara yol açtı

Apple, kısa süre önce çeşitli hata düzeltmeleriyle birlikte iOS 15.4 beta güncellemesini kullanıma sundu. Yeni güncellemeyle birlikte şirket emojilere de ekleme yaptı. Ancak bu emojilerden hamile erkek epey tepki çekti.

Apple'ın 'hamile adam' emojisi tartışmalara yol açtı
hamile adam emojisi,apple emoji,iOS 15.4

Apple, kısa bir süre önce iPhone, iPad ve Mac bilgisayarları için yeni güncellemeleri piyasaya sürdü. Genel sürümde iOS 15.3'ü yayınlayan üretici, diğer yandan geliştiriciler içinde iOS 15.4 beta 1 güncellemesini yayınladı. 

Çeşitli yenilik ve iyileştirmelerle gelen iOS 15.4 beta 1, artık maske ile kilit açmaya da olanak tanıyor. Bununla beraber 15.4 güncellemesiyle birlikte yeni emojilerde eklendi. Ancak bu emojilerden 'hamile erkek' epey tepki çekti.

IOS 15.4 GÜNCELLEMESİYLE YENİ EMOJİLER GELDİ

Aslında hamile emojileri, 'emoji ansiklopedisi' Emojipedia'nın Eylül 2021 güncellemesinin bir parçasıydı. Ancak bu detay, Apple'ın iOS 15.4 beta güncellemesiyle birlikte kullanıcılara sunulunca tartışmalara yol açtı. 

Apple'ın 'hamile adam' emojisi tartışmalara yol açtı

Apple'ın bu hamlesine karşı kültürel yorumcular, Apple'ın 'hamile adam' emojisiyle birlikte kadınları erkeklerden farklı kılan her şeyi ortadan kaldırdığını, daha da önemlisi kadınları insanlıktan bile çıkardığı yönünde savunmalarda bulundu. 

Hikayenin başında Emojipedia, geçtiğimiz Eylül ayında hamile kadın ve hamile adam emojisini ilk ortaya çıkardığında da bazı eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Daha sonra Emojipedia, paylaştığı bir blog yazısında; yeni emojinin trans erkekleri, biseksüel olmayanları ya da kısa saçlı kadınları yemek yemeyi yeni bitirmiş gibi, bazı grupları temsil etmek için kullanabileceğini belirtti. 

Apple ise bu konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. Şirket, 'hamile erkek' emojisine karşı çok fazla tepki toplarken, buna karşı cevap verememesi de ayrı tepkilere yol açtı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...