Tgrt Haber

Artık internetsiz kullanılabilecek! WhatsApp'a gelecek 3 özellik sızdırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
24 Nisan 2024 14:03 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 14:05
Artık internetsiz kullanılabilecek! WhatsApp'a gelecek 3 özellik sızdırıldı

WhatsApp'a gelecek yeni özellikler belli oldu. Telegram ve Instagram gibi uygulamaların arasında kendine yer edinen mesajlaşma hizmeti, önümüzdeki dönemde internetsiz dosya paylaşımı yoluyla iletişim olanağı dahil üç büyük güncelleme sunacak.

Aylık iki milyarı aşkın kullanıcısıyla dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma platformlarının başında gelen WhatsApp, sürekli olarak yeni özellikler ekleyerek kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

WhatsApp'ın getirmeyi planladığı, resmi olarak duyurmadığı ancak üzerinde çalışmaya devam ettiği özellikleri de bazen internetteki kişilerce sızdırılabiliyor. Son olarak mesajlaşma platformunun çok yakında piyasaya sürmesi beklenen üç büyük güncellemesi ortaya çıktı.

İNTERNETSİZ İLETİŞİM KURULABİLECEK

WhatsApp'ın "2.24.9.22" numaralı Android beta sürümünde, kullanıcıların internet bağlantısı olmadan birbirlerine fotoğraf ve video göndererek iletişim kurabilecekleri bir özellik ortaya çıktı.

"People Nearby" (Yakındaki Kişiler) olarak adlandırılan bu özellik, birbirine yakın kullanıcıların "Yerel Ağ" üzerinden medya alışverişi gerçekleştirmelerini sağlayacak. Özelliğin düzgün çalışması adına WhatsApp'a yakındaki cihazları belirleyebilmesi için konum izni verilmesi gerekecek.

Artık internetsiz kullanılabilecek! WhatsApp'a gelecek 3 özellik sızdırıldı - 1. Resim

TOPLULUK GRUPLARININ GİZLİLİĞİ ÜST DÜZEYE ÇIKIYOR

WhatsApp'ın Android beta 2.24.9.27 sürümünde ise topluluklara yönelik bir seçenek fark edildi. Buna göre, artık topluluk yöneticileri belirli grup sohbetlerini "topluluk grupları" listesinden gizleyebilecek. Gizlenen grupları yalnızca davet edilen üyeler bulup katılabilecek.

Artık internetsiz kullanılabilecek! WhatsApp'a gelecek 3 özellik sızdırıldı - 2. Resim

DİREKT WHATSAPP İÇİNDEN ARAMA YAPILABİLECEK

Son olarak WhatsApp'ın geliştirdiği bir başka özellikte, kullanıcılar direkt olarak uygulamanın içinden telefon numarası çevirip arama yapabilecekler.

Şu anda rehberinizde kayıtlı olmayan bir telefon numarasını arayabilmek için öncelikle kaydetmeniz gerekiyor. Fakat özellikle sık sık tanımadığınız kişilerden çağrı alan birisiyseniz bu durum can sıkıcı olabiliyor. İşte yeni özellikle beraber bu zorunluluk artık olmayacak.

Artık internetsiz kullanılabilecek! WhatsApp'a gelecek 3 özellik sızdırıldı - 3. Resim

Bütün bu özelliklerin tamamı WhatsApp'ın beta sürümü adı altında test ediliyor. Sizler de erkenden deneyimlemek istiyorsanız, Google Play Store'dan "WhatsApp beta"ya kayıt yaptırmanız yeterli oluyor. Fakat burada bir parantez açalım; beta sürümü kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen hatalar barındırabileceğinden herkese tavsiye edilmiyor.

Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...