Tgrt Haber

Avrupa Birliği Apple'ı yola getirdi: 2024'te değişikliğe gidilecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: bloomberg
10 Ekim 2022 14:14 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 14:16
Avrupa Birliği Apple'ı yola getirdi: 2024'te değişikliğe gidilecek
,,

Uzun zamandır elektronik cihazlarda tek tip şarja geçilmesini isteyen Avrupa Birliği, beklenen karara nihayet vardı. Şimdi ise gözler 2024'te çıkacak Apple ürünlerine çevrildi.

Akıllı telefon, tablet ve bilgisaylar günümüzde farklı şarj girişlerine sahip. Android telefon üreticileri bunu tek tip şarj standardına uyarlamak için yoğun mesai harcarken, Avrupa Birliği ise konuya ilişkin son noktayıkoydu. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlemantosu, elektronik cihazların tek tip şarjı standart hale getirmek için karara vardı. 2024'e kadar tüm akıllı telefon ve tabletlerde USB-C girişi standart hale getirilirken, Apple'ın da bu kurala uymaktan başka alternatifi bulunmuyor.

Bloomberg'den MarkGurman, Apple'ın 2024 planlarına dair bazı tahminlerde bulundu. Avrupa Birliği'nin standart şarj kuralına uyması beklenen Apple'ın, önümüzdeki yıl tüm ürünlerini USB-C şarj standartına geçirmesi bekleniyor. 

2024'TE TÜM APPLE ÜRÜNLERİ USB-C İLE GELEBİLİR

iPhone 15'ten itibaren Apple'ın USB-C standardına geçmesi gerekecek. Ancak firma, AB'den ceza yememek için diğer ürünlerini de bu kurala ugyun şekilde üretecek. 

2024'ten itibaren iPhone'un yanı sıra, AirPods kulaklık, ve iPad gibi ürünler de USB-C tipi şarj girişine sahip olacak. Konuya ilişkin Bloomberg yazarı Mark Gurman ise şu ifadeleri kullandı:

''Apple'ın USB-C'yi tüm cihazlarına getirmesinin o kadar uzun süreceğini sanmıyorum. Klasik AirPods, AirPods Pro ve AirPods Max'in sonraki sürümlerinin USB-C'ye geçeceğine ve bu geçişin 2024'ten önce yapılacağına eminim.''

 

Kaynak: bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...