Tgrt Haber
31 Mart 2022 17:21 - Güncelleme : 31 Mart 2022 17:29

Bayraktar TB2 SİHA Kırgızistan’da askeri tatbikatta kullanıldı

Türkiye'nin yerli SİHA'sı Bayraktar TB2 Kırgızistan'da kullanıldı. Tatbikat amacıyla askeri eğitim alanında kullanılan TB2'yi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’da takip etti.

Bayraktar TB2 SİHA Kırgızistan’da askeri tatbikatta kullanıldı

Türkiye’nin yerli SİHA’sı Bayraktar TB2, Kırgızistan tarafından ilk kez bir tatbikatta kullanıldı. Kırgızistan’ın geçen yıl satın aldığı TB2, ‘’Kalkan-2022’’ kapsamında yapılan tatbikatta hünerlerini sergiledi.

BAYRAKTAR TB2, KIRGIZİSTAN'DA İLK KEZ KULLANILDI

Kırgızistan Savunma Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen TB2 tatbikatı, ülkenin Issık Göl Bölgesi’nde bulunan Balıkçı kendinteki Edelveyis askeri eğitim alanında gerçekleşti. Özellikle Ukrayna-Rusya krizinde ön plana çıkan TB2 SİHA, bu bağamda Kırgızistan tarafından da denenmiş oldu.

Bayraktar TB2 SİHA Kırgızistan’da askeri tatbikatta kullanıldı

Bayraktar TB2’nin tatbikatını ayrıca, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’da takip etti. Caparov bu tatbikatı, ‘’Başkomutan’’ sıfatıyla izledi. Türkiye’nin yerli SİHA’sı TB2’yi gözetlemek için direksiyon başına geçen Caparov, TB2’lerin vurduğu hedefi de anbean seyretti. Ayrıca Caparov tatbikatta bulunan askerlerle yemek yerken, askeri hizmet koşullarıyla ilgili de muhabbet etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...