Tgrt Haber
04 Mart 2022 22:55 - Güncelleme : 04 Mart 2022 23:27

Bir darbede Rusya'dan: Sosyal ağ platformu Facebook Rusya'da engellendi

Ukrayna Rusya arasındaki kriz aralıksız devam ederken Rusya, yerel medyalarına karşı yapılan kısıtlama suretiyle Facebok'u engelledi.

Bir darbede Rusya'dan: Sosyal ağ platformu Facebook Rusya'da engellendi

Rusya'nın Ukrayna'ya işgaline karşı onlarca teknoloji şirketi Rus'lara yaptırım uyguladı. Pek çok platform erişim kısıtlaması getirirken, Google ise kısa süre önce içerik üreticilerin reklamdan gelir elde edemeyeceğini açıkladı.

Birkaç gün önce Kremlin çatısı altındaki RT ve Sputnik internet sitelerine de bazı erişim yasakları getirilmişti. Şimdi ise Rusya, tüm bu olanlara karşılık Facebook'a erişimi engellediğini açıkladı.

RUSYA'DAN FACEBOOK'A ERİŞİM YASAĞI

Rus telekom düzenleyicisi Roskomnadzor tarafından koyulan erişim yasağı; Avrupa Birliği, Ukrayna ve İngiltere'nin RT ile Sputnik'i engellemesine karşılık bu hamleyi yaptığını belirtti. 

Bir darbede Rusya'dan: Sosyal ağ platformu Facebook Rusya'da engellendi

Telekım düzenleyicisi ayrıca, Rus yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile diğer medya kuruluşlarının hesaplarına da erişim sınırı getirdiğini duyurdu.

Konuyla ilgili Meta'nın küresel ilişkilerden sorumlu başkanı Nick Clegg, ''Yakında milyonlarca Rus, güvenilir bilgilerden mahrum kalacak ve bağlantı kurma yolları kapanacak'' açıklamalarında bulundu. Ayrıca,'' Hizmetlerimizi, insanların kendilerini güvenli bir şekilde ifade edebilmeleri içi elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...