Tgrt Haber

Bir dönemin sonu: Apple Kimliği isim değiştiriyor... Yenisi ne olacak?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
29 Şubat 2024 10:22 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 10:25
Bir dönemin sonu: Apple Kimliği isim değiştiriyor... Yenisi ne olacak?
apple hesabı,apple kimliği,iphone,macbook

iPhone kullanıcılarının iCloud, App Store ve iTunes gibi uygulamalar için kullandığı "Apple ID" hesabının isminin değiştirileceği ortaya çıktı. Yeni isim ne olacak?

Apple, ünlü Apple Kimliğini "Apple Hesabı" olarak yeniden adlandırarak büyük bir marka değişikliğine hazırlanıyor.

Teknoloji sitesi MacRumors'un, şirketin çalışmalarına aşina olan kaynaklara dayandırdığı habere göre, "Apple Account" adı üzerinde denemeler yapılmaya başlandı ve bu yılın başlarında tanıtılabileceği konuşuluyor.

APPLE ID GİDİYOR, "APPLE HESABI" GELİYOR

‌Apple Kimliği‌ (veya Apple ID), Apple kullanıcılarının iCloud ve App Store gibi hizmetlere erişmesine olanak tanıyan bir hesap. iPhone ve Mac başta olmak üzere Apple'ın bütün platformlarında mevcut olup, on yılı aşkın bir süredir kullanıcılar tarafından erişilebilir durumda.

Kullanıcılar "Apple Kimliği" ile uygulama ve müzik satın alabilir, verileri "iCloud" kullanarak cihazlar arasında kablosuz olarak senkronize edebilir, Apple'ın çevrim içi mağazasından alışveriş yapabilir ve daha birçok özelliğe ulaşabilirler.

"Apple ID"den "Apple Hesabı"na geçişin 2024'ün sonlarında, muhtemelen iOS 18 (kod adı Crystal) macOS 15 (kod adı Glow) sürümlerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte gerçekleşmesi bekleniyor.

Bir dönemin sonu: Apple Kimliği isim değiştiriyor... Yenisi ne olacak? - 1. Resim

Şirketin yeni markalamayı uygulamayı seçmesi durumunda, Apple'ın web sitesinde olduğu gibi sistem uygulamalarında da değişikliği yansıtacak değişiklikler yapılacak.

"Apple Hesabı" teriminin örnekleri Apple'ın web sitesinde ve "Apple Hesap Bakiyesi" gibi daha geniş ifadelerin bir parçası olarak bulunabilmesine rağmen, MacRumors'un kaynakları Apple'ın "Apple Kimliği" ifadesini tamamen "Apple Hesabı" ile değiştirmeyi planladığını bildirdi.

Öte yandan Apple'ın neden bu değişikliği planladığı belli değil ve Apple'ın genellikle yeni hizmetler veya ürünler piyasaya sürülmeden önce birden fazla pazarlama adının hazır olduğunu dikkate almak önemlidir.

Örneğin Apple'ın, yakın zamanda piyasaya sürülen Vision Pro başlığının işletim sistemi için dahili testlerinde üç farklı isim kullandığı iddia edilmişti: realityOS, xrOS ve VisionOS. Sonuç olarak şirket üçüncüsünde karar kıldı.

Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...