Tgrt Haber
27 Şubat 2014 12:39

BlackBerry, Facebook'a göz mü kırpıyor

BlackBerry'nin patronu John Chen, 'bu parayı bana verseler ben de BBM'yi satardım' diye konuştu.

BlackBerry, Facebook'a göz mü kırpıyor
BlackBerry, Facebook,john chen,dünya mobil kongresi,facebook whatssapp,

 BlackBerry'nin patronu John Chen, Barselona'da devam etmekte olan Dünya Mobil Kongresi'nde, Facebook'un Whatsapp'ı 19 milyar dolara satın almasıyla ilgili olarak "bu parayı bana verseler ben de BBM'yi satardım" diye konuştu. Chen'in yaptığı bu açıklama, piyasa çevrelerince büyük yankı buldu. Dünya Mobil Kongresi'nde, Facebook'un Whatsapp'ı satın almasına dair söylediklerinin üzerine Chen, böylesi bir para teklifi bana da gelseydi, hissedarlarıma bu satışı tavsiye eder, yönetim kurulunu da ikna edebilirdim diye de ekledi.
Mesajlaşma uygulamalarının gelir getiren bir süreç olduğunu da kaydeden Chen, yine de asıl yapılması gereken şeyin üretilen uygulamayı olabildiğince büyütmek olduğunu, fiyat konusunun sonradan geleceğini belirtti.Her gün kullanıcı ağını genişleten 450 milyon üyeli Whatsapp'ın aksine BBM'de sadece 85 milyon üye bulunuyor.
Peki BlackBerry, WMC'de ne yapıyor?
BlackBerry, önümüzdeki nisan ayında, düşük maliyetli akıllı telefonu Z3'ü, Endonezya'da satışa sunmaya hazırlanıyor.Barselona'da 200 dolara satışa çıkacak bu telefonun tanıtımını yapan firma, yılın ilerleyen diliminde güneydoğu Asya marketlerinde de ürününü satışa sunacak.Firma Z3'ün yanı sıra yeniden kontrol topu özelliğini geri getirecek Q20 model telefonunun da duyurusunu burada yaptı.Şirketin CEO'su önceki modelde bu top özelliğin eksikliği yüzünden çokça şikâyet aldıklarını açıkladı.Blackberry'nin yeni dönem hedefleri arasında, sağlık ve finans sektöründe daha güvenili iletişim ağı kurmak da var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...