Tgrt Haber

BMW ve Mercedes, Çinli otomobillere karşı birleşti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: carsnewschina.com
07 Mart 2024 10:02 - Güncelleme : 07 Mart 2024 10:03
BMW ve Mercedes, Çinli otomobillere karşı birleşti
Mercedes-Benz, Bmw, Çin

Mercedes-Benz ve BMW, Çin'de "Beijing Ion Qi New Energy Technology Co., Ltd." adlı ortak girişimle Çin pazarında geniş kapsamlı bir süper şarj ağı oluşturmayı planlıyor.

Alman otomobil devleri Mercedes-Benz ve BMW, "Beijing Ion Qi New Energy Technology Co., Ltd." isimli bir ortak girişimi 4 Mart 2024 tarihinde Çin'in başkenti Pekin'in Chaoyang kentinde kurdu.

Girişim, Çin pazarında bir "Süper Şarj Ağı" işletmeyi hedefliyor ve bu ortaklık, Çin'deki süper şarj ağ sisteminin daha da genişletilmesi için bir başlangıç olarak kabul ediliyor.

İLK İSTASYONLARI BU YIL FAALİYETE GEÇECEK

2026 sonuna kadar Çin'de en az 1.000 ileri teknolojiyle donatılmış süper şarj istasyonu ve yaklaşık 7.000 süper şarj istasyonu inşa edilmesi planlanıyor. İlk şarj istasyonlarının da 2024 yılında Çin'deki belirli yerlerde faaliyete geçeceği ve ilerleyen günlerde yaygınlaşacağı bilgisi paylaşılıyor.

2023 yılında BMW'nin Çin'de bir önceki yıla göre yüzde 138'in üzerinde artışla 40 binden fazla elektrikli araç satışı gerçekleştirdiği belirtildi. Aynı yıl şirketin, ülkede 6 tane tamamen elektrikli modelini satışa sunduğu, BMW i3 ve BMW iX3'ün en çok satan modeller olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

BMW Süper Şarj İstasyonu projesi resmi olarak Ağustos 2023'te başlatıldı ve maksimum 600 kilowatt şarj gücünü destekliyor. Ocak 2024 sonu itibarıyla Çin'in 17 büyük şehrini kapsayan ve her marka elektrikli araca açık 54 istasyon inşa edildi.

Mercedes-Benz'in 2024 yılında Çin'de "yakıtlı ve elektrikli araçlara ikili odaklanma" stratejisini sürdüreceği ve 15'ten fazla yeni nesil ürünü tanıtacağı, aynı zamanda da tüm ürün serisinin elektrifikasyonunu hızlandıracağı bilgisi aktarılıyor.

2023 yılı itibarıyla Mercedes-Benz, Çin'in Chengdu, Foshan, Qingdao, Chongqing, Kunming, Wuhan, Suzhou ve Changzhou gibi şehirlerde süper şarj istasyonlarını faaliyete geçirmişti.

Kaynak: carsnewschina.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...