Tgrt Haber
06 Nisan 2022 17:02 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 17:27

Böylesi görülmedi: Üniversite öğrencisi, ruhunu 'NFT' olarak satışa çıkardı

NFT çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor. Son yıllara damga vuran NFT'de ilginç bir olay gerçekleşti. Üniversiteli bir genç, ruhunu NFT'ye dönüştürüp satışa çıkardı.

Böylesi görülmedi: Üniversite öğrencisi, ruhunu 'NFT' olarak satışa çıkardı

NFT, ilginç anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Benzersiz ve değiştirilemez varlıkların satışa sunulduğu platformda ilginç bir olay yaşandı. Hollanda'da yaşayan 21 yaşındaki Stijn van Schaik isimli bir genç, NFT çılgınlığını bambaşka yere çekerek bir ilke imza attı. 

RUHUNU SATIŞA ÇIKARDI

Üniversite öğrencisi genç, ruhunu NFT'ye dönüştürdüğünü açıklayarak satmaya karar verdi. Ruhunu satın alacak kişinin, istediği din ya da inanca geçeceğini belirten Van Schaik herkesi şaşırttı. 350 dolardan satışa çıkan NFT, kısa süre sonra dudak uçuklatan bir fiyata başkası tarafından satışa çıkarıldı. Bir kullanıcı eseri 350 dolara aldıktan kısa bir süre sonra tekrara satışa sundu. Ancak ikinci satışta istenen rakam ise 3.5 milyon dolar olarak belirlendi. 

Böylesi görülmedi: Üniversite öğrencisi, ruhunu 'NFT' olarak satışa çıkardı

21 yaşındaki gencin ruhunu temsil ettiğini ileri sürdüğü esere 'Stinus'un Ruhu' adı veriliyor. van Schaik, "Burada ruhumu satıyorum. Benim hakkımda ya da henüz sahibi benken ruhum konusunda istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz" diyerek NFT eserini tanıttığı sitesinde açıklama yaptı. Schaik, NFT'nin sahibi kim olursa ruhun o dine ya da inanışa geçeceğini, hatta ruhunu parça parça inanışlara bölebileceğini de ileri sürdü.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...