Tgrt Haber

Apple'a büyük şok: iPhone satışlarına yasak geldi, milyon dolarlık ceza kesildi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2022 17:28 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 17:31
Apple'a büyük şok: iPhone satışlarına yasak geldi, milyon dolarlık ceza kesildi!
apple,iphone

Reuters'in haberine göre Apple'ın iphone 12 ve 13 serisini satışa bir ülkede engel geldi. Alınan karar doğrultusunda iPhone satışları durduruldu ve büyük bir ceza kesildi.

Apple, bugün Brezilya hükümeti tarafından ağır yaptırıma uğradı. Akıllı telefonlarını birkaç yıldır kutuda şarj cihazı olmadan satan teknoloji devi, uyguladığı bu stratejiden dolayı Brezilya'da büyük yaptırımlarla karşı karşıya kaldı.

Reuters'in aktardığına göre Brezilya Adalet Bakanlığı, ABD merkezli Apple'a 2.38 milyon dolarlık ceza kesti. Para cezasına ek olarak şirketin iPhone satışları için de yasak getirildi.

IPHONE SATIŞI YASAKLANDI

Brezilya Resmi Gazetesinde yayınlanan bir talimatta Adalet Bakanlığı, iPhone'un gerekli bileşenlerden yoksun olduğunu ve "tüketicilere karşı kasıtlı olarak ayrımcılığa uğradığını" belirttiği ifadeler yer aldı. 

Apple'a büyük şok: iPhone satışlarına yasak geldi, milyon dolarlık ceza kesildi!

Apple'ın şarj cihazlarını kutudan çıkarmasının çevrecilikle ilgili olmadığını düşünen hükümet, bu kapsamda Apple'a ceza kesti ve iPhone satışlarını da yasakladı. Kullanıcılar artık Apple mağazalarından iPhone 12 ve iPhone 13 serisi akıllı telefonlar alamayacak. Ayrıca yarın tanıtılacak iPhone 14 serisi için de aynı durum geçerli olabilir. Çünkü Apple, iPhone 14 serisinin de şarj aletini kutudan çıkaracak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...