Tgrt Haber

Bu kadarı da pes dedirtti: Tesla’nın Otopilotu tehlike saçıyor: İşte şaşırtan kaza sayısı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: NHTSA
11 Haziran 2023 11:27 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 11:29
Bu kadarı da pes dedirtti: Tesla’nın Otopilotu tehlike saçıyor: İşte şaşırtan kaza sayısı
tesla,otopilot

Elektrikli otomobil markası Tesla, birbirinden iddialı arabalarıyla dünyanın bir numarası konumunda. Ancak otopilot özelliği Tesla’ye kötü imaj vermeye devam ediyor. Zira yaptığı kaza sayısı oldukça şaşırtıcı.

Elektrikli otomobiller arasında dünya markası olan Tesla, sunduğu özelliklerin yanı sıra şık tasarımıyla da gözleri üzerine çekiyor.

Tasarıma ek olarak Tesla otomobillerin yazılımı da oldukça iddialı. Zira otopilot sayesinde sürücü direksiyonda olmasa bile arabayı kullanabilmek mümkün. Ancak görünüşe göre bu işlev markaya biraz kötü imaj da veriyor. Zira kaydedilen kaza sayısı endişeleri giderek artırıyor.

TESLA’NIN OTOPİLOTU DEHŞET SAÇIYOR

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) verileri ve " Washington Post" analizine göre, 2019'dan bu yana Tesla araçlarda Otopilot kullanılırken 736 trafik kazası meydana geldi.

Yetkililer ilk olarak 2022'de Otopilotla ilgili bazı kaza istatistiklerini yayınladı ve sadece üç ölümün Otopilotla ilgili olduğu belirlendi. Ancak en son rakamlar, 11'i geçen yılın Mayıs ayından bu yana meydana gelen en az 17 ölümü ve ciddi şekilde yaralanan beş kişiyi içeriyor. 17 kazadan dördü motosiklet, biri acil durum aracıyla gerçekleşti.

Bu kadarı da pes dedirtti: Tesla’nın Otopilotu tehlike saçıyor: İşte şaşırtan kaza sayısı

Aynı raporda ayrıca, ABD hükümetinin otomobil üreticilerinden 2021'de otopilotla ilgili 807 araba kazasının yardımlı sürüş teknolojisini içeren kazaları ifşa etmesini zorunlu kıldığı için, büyük çoğunluğun Tesla'yı kapsaması ise dikkat çekti.

Subaru, 2019'dan beri 23 kaza bildirildi. Tesla'nın NHTSA'ya bildirdiği destekli sürüşle ilgili tüm kazaların yaklaşık üçte ikisi ise geçtiğimiz yıl meydana geldi.

Tesla'nın otopilot teknolojisi, destekli sürüş modu (Otopilot) ve tam otomatik sürüş modu (Tam Kendi Kendine Sürüş, FSD) olarak geliyor. Otopilot modu, otoyolda aracın hızını ve yönünü kontrol edebilir ve FSD modu, şehir içinde kullanılabiliyor.

Kaynak: NHTSA

Derleme: TGRT Haber

 

Kaynak: NHTSA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...