Tgrt Haber
03 Mart 2022 10:35 - Güncelleme : 03 Mart 2022 14:50

Dikkat! Bu ‘koronavirüs’ bilgisayarınıza sızıyor

Bilgisayar korsanları, COVID-19 pandemisini fırsat bildi, koronavirüs ismini virüs yazılımlarında kullanmaya başladı. COVID-19 konusunda hassas olan milyonlarca insan tık tuzağına düşerek cihazlarına istemeden virüs bulaştırıyor.

Bilgisayar korsanları, COVID-19 adını kullanarak insanları kandırıyor.
Bilgisayar korsanları, COVID-19 adını kullanarak insanları kandırıyor.

Koronavirüs ve yeni varyantları tüm dünyaya yayılmaya devam ederken, bilgisayar korsanları bu endişe ve kafa karışıklığını bilgisayar virüslerini bulaştırmak için kullanıyor. Şimdiye kadar, siber güvenlik kuruluşları tarafından açıklanan bazı bazı e-posta oltalama saldırılarını görmüştük.

Hackerlar, kullanıcılara yolladıkları sahte e-postalarda COVID-19 ismini kullanarak insanların virüslü dosyaları ya da bağlantıları açmasını sağlıyordu. Böylece virüs yazılımı, cihaza bulaşarak birçok programı ele geçiriyordu.  

Bununla birlikte, 'oltalama' olarak adlandırılan bu siber saldırılar yeni bir girişim değil. Ancak güvenlik uzmanları COVID-19 bağlantılı saldırıların son yıllarda görülenler arasında en tehlikelisi olabileceğini düşünüyor. 

SAHTE COVID-19 GÖRSELİNİ SAKIN AÇMAYIN!

Yine koronavirüs ile ilişkili bir virüs yazılımı gündeme geldi. Bilgisayar korsanları, Türkiye'de COVID-19'un nasıl tedavi edildiğini gösteren kötü amaçlı bir görsel yayınlayarak, "Türkiye başardı" şeklinde bir ifadeyle binlerce insana bunu gönderiyor.

Bu konuya dikkat çeken uzmanlar, vatandaşların eğer böyle bir paylaşım ya da mesajla karşılaşırsa tıklamamaları ya da dosyayı indirmemeleri konusunda uyarıyor. Virüslü görselin açılması halinde ise, kötü amaçlı yazılım 5 saniyede telefona giriyor ve hiçbir şekilde durdurulamıyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...