Tgrt Haber

ChatGPT artık verdiği cevapları seslendirebiliyor

05 Mart 2024 11:08 - Güncelleme : 05 Mart 2024 11:21
OpenAI,ChatGPT,yapay zeka

OpenAI, ChatGPT'ye sesli okuma özelliği ekledi. Bu yeni özellik, web sürümü ve mobil uygulamalarda kullanılabilir, 37 farklı dilde destek sunar ve tüm ChatGPT kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuldu.

Yapay zeka şirketi OpenAI, ChatGPT'ye, verdiği cevapları beş farklı ses ile okuyabileceği yeni bir "yüksek sesle okuma" özelliği eklediğini açıkladı. Bugünden itibaren özellik, ChatGPT'nin web sürümü ile Android ve iOS uygulamalarında yayınlandı.

Sesli okuma desteği, özellikle hareket halinde olan ve sorularının cevabını okumaktan ziyade duymak isteyen kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak. Yeni özellik 37 farklı dilde mevcut olup, ayrıca konuşmanın dilini otomatik olarak algılayabiliyor.

TÜM CHATGPT KULLANICILARINA ÜCRETSİZ

Sohbet botunu konuşmaya her zaman sözlü olarak cevap verecek şekilde ayarlama imkanı da sunan yeni özellik, yalnızca ChatGPT Plus abonelerine değil aynı zamanda ücretsiz ChatGPT 3.5 kullanıcılarına da açık geliyor.

OpenAI'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"ChatGPT artık size verilen cevapları okuyabilir. iOS veya Android'de mesaja uzun dokunun ve ardından "Yüksek Sesle Oku"ya basın. Ayrıca web üzerinden de yayına başladık. Mesajın altındaki "Yüksek Sesle Oku" düğmesini tıklayın."

ChatGPT sesli cevap özelliği nasıl kullanılır?

1) Tarayıcınızda, Android telefonunuzda veya iOS cihazınızda ChatGPT'yi açın.
2) İstediğiniz dilde bir metin istemi girin
3) ChatGPT'nin isteminize cevap vermesini bekleyin.
4) ChatGPT'den gelen cevaba dokunup basılı tutun ve "Yüksek Sesle Oku" seçeneğine tıklayın.

Ekranın üstünde, kullanıcıların ChatGPT'den gelen sözlü cevabı beğenilerine göre oynatabileceği, duraklatabileceği, hızlı ileri veya geri sarabileceği bir Sesli Okuma oynatıcısı görünecek.

OpenAI geçtiğimiz yıl ChatGPT'ye sesli sohbet etme özelliği eklemişti. Başlangıçta aylık 20 dolar karşılığı sunulan bu servis daha sonra ücretsiz olarak piyasaya sürülmüştü.

Kaynak: OpenAI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...