Tgrt Haber

ChatGPT destekli Volkswagen Golf tanıtıldı: Serinin son içten yanmalı modeli

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 15:32 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 15:33
ChatGPT destekli Volkswagen Golf tanıtıldı: Serinin son içten yanmalı modeli
,otomobil

Alman otomobil devi Volkswagen, ailenin son içten yanmalı modeli olması beklenen 2024 Golf'ü tanıttı. İlk kez yapay zeka asistanı ChatGPT'de araca entegre edildi.

Elektrikli otomobillerin sayısı gider artarken, üreticiler de odak noktasını bu alana çevirdi. Önde gelen otomobil devlerinden Volkswagen, yavaş yavaş mevcut içten yanmalı modellerini elektrikli versiyonları ile değiştiriyor.

Volkswagen Golf için de önümüzdeki dönemlerde benzer bir senaryo izlenecek. Ancak bunun öncesinde Golf serisinin son içten yanmalı motora sahip modelleri de tanıtıldı. Kısa süre önce resmiyet kazanan 2024 Golf, serinin son benzinli veya dizel aracı olarak kalabilir. Peki bu otomobil neler sunuyor?

2024 GOLF, CHATGPT VE DAHA BİRÇOK YENİLİĞİYLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

2024 Golf, hatchback ve station wagon olmak üzere iki farklı versiyonla karşımıza çıkıyor. Bunlardan giriş seviyesi olan Golf (Mk8.5) 150 hp gücünde 1.5 litrelik benzinli motorla donatıldı. Altı ileri vites kutusuna sahip olan araç, oldukça güçlü motoruyla dikkat çekiyor. 

ChatGPT destekli Volkswagen Golf tanıtıldı: Serinin son içten yanmalı modeli

Öte yandan araç, 2.0 litrelik dizel ünite (204 hp) ile satın alınabilir. Böyle bir motor, yedi vitesli bir "robot" ile birlikte çalışabiliyor.

Dış tasarıma bakıldığında çok küçük değişimler geçiren araçta LED farlar standart olarak sunulurken, Matrix IQ.LIGHT LED farlar ise opsiyonel olarak alınabilecek. Bu nedenle hem far hem tampon kısmında değişiklik yapılmış.

Başka dikkat çeken bir nokta ise donanım seviyesine göre gelen aydınlatmalı Volkswagen logosu.

Arka tarafta da yine stoplarda değişim yapılmış. Üç boyutlu görünüme kavuşan arka aydınlatmalar farklı grafiklerle kullanılabiliyor.

YENİLENEN İÇ KISIM

Aracın iç kısmına geldiğimizde en büyük değişimin buradaki teknolojide olduğunu görüyoruz. 10,4 inç merkezi ekran ve 10,2 inç sürüş ekranı tüm modellerde standart olacak. Direksiyonun üstündeki dokunmatik tuşlar ise yerini yeniden fiziksel tuşlara bırakıyor.

ChatGPT destekli Volkswagen Golf tanıtıldı: Serinin son içten yanmalı modeli

CHATGPT DESTEĞİ

Volkswagen, CES 2024'te müjdesini verdiği yapay zeka teknolojisini ilk kez Golf 2024'te yerleşik olarak entegre etti. Cerence ve ChatGPT ortaklığı ile geliştirilen sesli asistan, ChatGPT'yi kullanarak tüm sorularınıza cevap verecek.

Öte yandan kendi asistan sisteminin multimedya kotrolü, navigasyon, klima gibi kontrolleri zaten yapabildiğini belirten Volkswagen, ChatGPT ile sezgisel ve ileri düzey bir etkileşim sağlanacağını da belirtiyor.

ChatGPT destekli Volkswagen Golf tanıtıldı: Serinin son içten yanmalı modeli

Ayrıca yeni bir hesap oluşturmak için yeni bir uygulamaya gerek kalmayacak. Sesli asistanın cevaplayamadığı durumlarda ise ChatGPT devrede olacak.

MOTOR SEÇENEKLERİ NELER?

Yenilenen Golf'te benzinli, dizel, hafif hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar devam diyor. Manuel vitesli iki adet 1,5 litrelik turboşarjlı benzinli versiyonlardan biri 113 bg, diğeri 148 bg güç üretiyor.

Standart olarak yedi vitesli DSG otomatik şanzımanla gelen ve aynı güce sahip iki adet hafif hibrit versiyon bulunuyor. Aynı zamanda 201 beygir güç sunan ve yedi ileri DSG’li benzinli 2.0 TSI motor da listede.

2.0 dizel motor altı ileri manuel vites ile 113 beygir, yedi ileri DSG ile 148 beygir güç sunuyor.

‘eHybrid’ olarak adlandırılan şarj edilebilir hibrit versiyonlar büyüyen bataryalarla 100 kilometreye kadar elektrikli menzil sunabiliyor.  

Ayrıca Golf GTE ise, içten yanmalı motor ve elektromotor ile 272 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...