Tgrt Haber

Deepfake’in geldiği son nokta akıllara durgunluk veriyor: Yapay zeka artık daha yetenekli!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 11:13 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 11:17
Deepfake’in geldiği son nokta akıllara durgunluk veriyor: Yapay zeka artık daha yetenekli!
yapay zeka,midjourney

Yapay zeka tehlikesi Deepfake ile giderek daha da artıyor. Midjourney, geliştirdiği V5.2 versiyonuyla birlikte fotoğrafta fırça yardımıyla belirtilen bölgelere hareket kazandırarak video üretiyor. Gelinen bu nokta gelecek için de tehlike çanları çalıyor.

Yapay zeka kısa sürede tren haline geldi. Dünyanın her yerinde aktif olarak çeşitli amaçlara yönelik kullanılan bu teknoloji ile gerek sohbet robotunu kullanıp, gerekse metinden görsel oluşturulabiliyor.

Özellikle deepfake teknolojisi ile yapılan pek çok çalışma defalarca kez yapay zekanın tehlikelerini gözler önüne sermişti. Ancak bu yapay zeka modeli yeni versiyonuna güncellendi ve daha tehlikeli hale geldi.

YAPAY ZEKA BU KEZ DE FOTOĞRAFI VİDEOYA ÇEVİRİYOR

ChatGPT'nin Dall-E'sine benzeyen Midjourney, V5.1 sürümünde yapay zekaya verilen komutlar dahilinde görseller oluşturabiliyordu.

NTV’nin aktardığına göre  V5.2 versiyonuyla birlikte artık yapay zeka fotoğrafları videoya dönüştürebiliyor.

Midjourney'in pazarlama danışmanı Rory Flynn'ın sosyal medya plaformu X'te paylaştığı bir videoda bu özelliğin kullanılmaya başlandığını gözler önüne serdi.

https://twitter.com/Ror_Fly/status/1728129678395994384

Paylaşılan videoda alan derinliği bulunan bir kuş fotoğrafı yer alıyor. Midjourney ile hareket ettirilmek istenen bölgelerin seçilmesiyle birlikte kuşun ve seçilen yerlerin hareket etmeye başladığı görüldü.

Bilindiği üzere yapay zekanın gelişmesiyle birlikte "deep fake"  yani gerçek gibi gözüken aslında yapay zeka tarafından oluşturulan videoların da sayısı çoğalıyor.

Ancak deep fake oluşturulacak içerik için bir video altyapısının bulunması gerekiyordu.

Örnek olarak; bir kişinin yakın plan çekim konuşması herhangi bir ünlünün sesi ve yüzüyle değiştirilerek deep fake videolar oluşturulabiliyordu.

Midjourney ise bu durum biraz farklı bir boyuta taşıyarak deep fake videolar üretmek için fotoğrafın olması yeterli oluyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...