Tgrt Haber

Electronic Arts toplu işten çıkarma yapıyor, bazı oyunlar da iptal edildi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: gamesindustry.biz
29 Şubat 2024 11:47 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 11:48
Electronic Arts toplu işten çıkarma yapıyor, bazı oyunlar da iptal edildi
Electronic Arts,işten çıkarma,EA oyun

Global olarak tanınmış pek çok oyun serilerinin sahibi Electronic Arts (EA), yeniden yapılanmaya giderek iş gücünün yüzde 5'ini yani 670 çalışanını işten çıkarma kararı aldığını duyurdu.

Battlefield, FIFA, Need for Speed gibi tüm dünyada ün kazanmış popüler oyunların sahibi Electronic Arts, yeniden yapılanmaya gideceğini ve bu kapsamda da iş gücünün yüzde 5'i yani 670 çalışanı ile yolları ayıracağını duyurdu.

Electronic Arts'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı son yıllık başvuruya göre, şirket Mart 2023 sonu itibarıyla 13 bin 400 kişiyi istihdam etmekteydi.

EA Üst Yöneticisi (CEO) Andrew Wilson, çalışanlarına gönderdiği e-postada, "Her yerdeki hayranlara daha derin, daha bağlantılı deneyimler sunmak için şirket operasyonlarımızı kolaylaştırıyoruz. Bu değişim zamanında, bu kararların iş gücümüzün yaklaşık yüzde 5'ini etkilemesini bekliyoruz." diye yazdı.

"SEKTÖR DÖNÜŞÜMÜNE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ"

Wilson, oyuncuların ihtiyaçlarının ve motivasyonlarının önemli ölçüde değiştiği, hızlanan bir sektör dönüşümüne de öncülük ettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Hayranlar oyun oynayabilecekleri, izleyebilecekleri, içerik oluşturabilecekleri ve daha derin bağlantılar kurabilecekleri daha geniş deneyimler için bize bakıyorlar. Sektörümüz eğlencenin en ileri noktasında yer alıyor, günümüzün dinamik ortamında çalışma şeklimizi geliştiriyor ve işimizi geliştirmeye devam ediyoruz."

BAZI OYUNLARI SONLANDIRACAKLAR

Wilson, aynı zamanda "Değişen sektörümüzde başarılı olacağına inanmadığımız oyunları sonlandırıyor ve geleceğin lisanslı fikri mülkiyetini geliştirmekten uzaklaşıyoruz." diye ekledi.

CEO bu sayede oyuncuların bugün ve gelecekte istediği eğlenceyi sunmak için yenilikçiliği hızlandırmalarına ve sahip oldukları fikri mülkiyet hakları, spor ve büyük çevrim içi topluluklar dahil olmak üzere en büyük fırsatlarını ikiye katlamaya olanak tanıyacağını da sözlerine ekledi.

EA'ın şu anda geliştirilmekte olan üçüncü bir Jedi oyunu, Black Panther ve Iron Man de dahil olmak üzere onaylanmış birkaç Star Wars ve Marvel oyunu olduğu biliniyor. Wilson hangi oyunların sonlandırılacağına dair ayrıntı vermezken EA, F1 Mobile Racing ve MLB Tap Sports'u kapatacaklarını duyurmuştu.

Kaynak: gamesindustry.biz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...