Tgrt Haber

Elon Musk bu kez çok iddialı: Twitter'ın tamamını almak istiyor

14 Nisan 2022 14:37 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 14:37
Elon Musk bu kez çok iddialı: Twitter'ın tamamını almak istiyor

Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ın yüzde 9,2'lik dilimini satın alan Elon Musk, bu kez işi farklı bir boyuta getirdi. Tesla ve SpaceX CEO'su dudak uçuklatan teklifle Twitter'ı tamamen almak istediğini açıkladı.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter için sürpriz gelişmelerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Tesla ve SpaceXCEO'su, ifade özgürlüğünün kısıtlı olduğunu belirttiği Twitter'ın yüzde 9,2'lik hissesini satın almıştı. Şimdi ise Musk, hedeflerini çok daha ileriye taşıdı.

Kısa süre önce Twitter üzerinden yeni bir paylaşım yapan Elon Musk, Twitter için hisse başına 54,20 dolar teklifte bulunarak sosyal medya platformunun tamamına talip oldu. 

MUSK, TWITTER'IN TAMAMINA TALİP

Elon Musk, Twitter yönetimine mektup göndererek platformu tamamen satın almak istediğini ifade etti. Buna karşılık ünlü milyarder, Twitter'ın hisse başına 54,20 dolar da teklifte bulundu. Bir süre önce yönetim kuruluna katılmayacağını belirten Musk'ın, platformu tamamen satın almaya yönelmesi ise epey ses getirdi.

Elon Musk bu kez çok iddialı: Twitter'ın tamamını almak istiyor

Twitter’ın tek bir kişiye ait olarak borsadan çıkmasının artık bir gereklilik olduğunu dile getiren Musk, “Twitter’in dünya genelinde ifade özgürlüğü platformu olduğuna inandığım için yaptırım yaptım ve ifade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal zorunluluk olduğuna inanıyorum” dedi.

“Yatırım yaptığımdan bu yana, şirketin ne bu toplumsal zorunluluğa hizmet edeceğini ne de başarılı olacağını fark ediyorum. Twitter, özel bir şirkete dönüştürülmesi gerekiyor” diyen Musk, “Bu nedenle, her bir hisse için 54,20 dolarla Twitter’in tamamını almayı öneriyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca Musk, “Teklifin en iyi ve nihai teklif. Kabul edilmemesi halinde hissedar olarak konumumu yeniden gözden geçireceğim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...