Tgrt Haber
08 Ocak 2022 10:44

Elon Musk'ın tüneli sosyal medyada alay konusu oldu

Milyarder girişimci Elon Musk, tünel şirketi Boring Company’i kurarak metropollerdeki trafik sıkışıklığını çözmek üzere büyük bir adım attı. Ancak ABD’nin Los Angeles kentinde faaliyet gösteren şirketin tüneli, alay konusu oldu.

Elon Musk'ın tüneli sosyal medyada alay konusu oldu
teknoloji,tünel,elon musk,boring company,elon musk tünel

Elon Musk, trafiği yer altına taşıyarak trafik sorunlarımızı çözmeye kararlı görünüyor. Ancak ironik bir şekilde, şirketin Las Vegas Kongre Merkezi'ndeki ziyaretçi tüneli, dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES sırasında trafik sıkışıklığını kendi başına yaşamaya başlıyor.

Tüneli kullanan bir kişi Reddit’te bir video paylaşarak, “Yani burada genellikle çok trafik var mı?” dedi. Videoda, tek şeritli tünelin içinde sıkışıp kalmış Tesla araçları dikkat çekti. Üstelik videodaki sürücü, duraklardan birinde kapıların kapalı olduğunu açıkladı. Birçok kullanıcı özellikle

videolar paylaşarak tüneli eleştirdi. 

TÜNELDEKİ 'TARİHİ' HATA

Kongre merkezinin Batı ve Güney Salonunu birbirine bağlayan tünel, ziyaretçilerin yaklaşık 5 kilometre yol kat etmesini sağlıyor. Ancak binlerce arabanın tek şeritli bir tünele yönlendirilmesi Boring Company'nin çözmeye çalıştığı trafik sorununa bizzat neden oluyor. 

Elon Musk'ın tüneli sosyal medyada alay konusu oldu

Daha da kötüsü, tünel, araçların kapılarının tamamen açılmasına izin verecek kadar geniş değil. Yani acil bir durumda büyük bir travmaya sebep olabilir. Bu nedenle, bölgedeki itfaiyecilere sunulan belgelere göre, sürücüler en yakın istasyona gitmek veya tünelden geri geri çıkmak için eğitiliyor.

Bu arada, geçtiğimiz yıl Musk bir Twitter paylaşımında, "Ya sonsuza kadar trafik ya da tüneller" diyerek sürücüleri tünellere teşvik etti. Ancak görünüşe göre trafik sıkışıklığına tüneli de çözüm olamadı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...