Tgrt Haber
28 Nisan 2022 20:45 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 20:56

Elon Musk, Twitter yerine 15 futbol devini satın alabilirdi

Elon Musk, Twitter yerine 15 futbol kulübünü 44 milyar dolara (ya da 40 milyar euro) satın alabilirdi. Ancak bunun yerine milyarder isim, ‘ifade özgürlüğü’ vurgusu yaparak sosyal medya devini satın almak için anlaşma yaptı.

Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak üzere anlaştı
Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak üzere anlaştı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve uzay şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk, aktif olarak kullandığı Twitter'ı 44 milyar dolara satın almak için şirketle resmi anlaşmaya vardı. Uzun süredir platformu eleştiren ve yeterince ifade özgürlüğü sunmadığını ileri süren Elon Musk, Twitter’da yapacağı ilk değişiklikleri de bir bir açıkladı.

Tweet düzenleme özelliğinin yanı sıra kimlik doğrulama ve herkese mavi tik getirmek isteyen milyarder iş insanı, şimdi de Twitter yerine satın alabileceği futbol kulüpleri ile gündemde. İşte Twitter’a satın almak üzere vereceği 44 milyar doların yerine satın alabileceği futbol kulüpleri…

BARCELONA'DAN REAL MADRİD'E 

Milyarder Elon Musk, İspanya Futbol Ligi La Liga’nın amiral gemisi takımlarından Barcelona’yı (4,49 milyar euro) ve Real Madrid’i (4,48 milyar euro) bu paranın bir kısmıyla çok rahat satın alabilirdi.

Üstelik bununla da sınırlı değil. Almanya’nın güçlü takımlarından Bayern Münih’i (3,98 milyar euro), İngiltere Liginden Manchester United’ı (3,96 milyar euro), Liverpool’u (3,87 milyar euro), Manchester City’i (3,77 milyar euro) ve Chelsea’yi (3,02 milyar euro) satın alabilecek durumdaydı. Bu takımların her biri Avrupa futbolunun en seçkin kulüpleri.

LİSTEDE 'DAHA UCUZ' KULÜPLER DE VAR

Elon Musk’ın 44 milyar dolara satın alabileceği futbol kulüpleri henüz bitmedi. Bu para, Arsenal, Paris Saint-Germain, Tottenham, Juventus, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Inter Milan ve Everton’ı da -hepsini- satın alabilecek kadar büyük bir miktar.

Bununla birlikte, Elon Musk, Twitter’ı neden istediğini ve platformun neden önemli olduğunu şu sözlerle açıkladı: “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır.”

Elon Musk'ın bu açıklamasından da anladığımız üzere, fiili olarak futbol kulübünü almak yerine onun dijital varlığını kontrol edebilmek ve taraftarlarının toplanacağı bir saha yerine Twitter platformunu kullanmasını sağlamak daha kârlı bir ticari adım olabilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...