Tgrt Haber
07 May 2022 12:18 - Güncelleme : 07 May 2022 12:20

Yasalara aykırı bulundu! Elon Musk ve Twitter'a dava açıldı

ABD’nin Florida eyaletindeki bir emeklilik fonu, Delaware Chancery mahkemesinde açılan bir toplu davada Elon Musk ve Twitter’dan şikayetçi oldu. Davacı taraf, Musk'ın sosyal medya şirketini 2025'ten önce 44 milyar dolara devralamayacağını savunuyor.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Guardian, Bloomberg News
Yasalara aykırı bulundu! Elon Musk ve Twitter'a dava açıldı

Orlando Polisi Emekli Sandığı, Delaware yasasının hızlı bir birleşmeyi yasakladığını savunarak Elon Musk ve Twitter yöneticilerine dava açtı. Şikayete göre Musk, geçtiğimiz ay Twitter’ı satın almayı teklif ederken, kurucu Jack Dorsey de dahil olmak üzere diğer büyük Twitter hissedarlarıyla hisselerine güvenmek için anlaşmalar yaptı. 

Davacılar, bu anlaşmaların Twitter'ın yüzde 9,2'sine sahip olan Musk'ı şirket hisselerinin yüzde 15'inden fazlasının fiili sahibi haline getirdiğini söyledi. Sahip olunmayan hisselerin üçte ikisi onay vermedikçe, birleşmenin üç yıl ertelenmesi gerektiğini açıkladılar.

TARİHTEKİ EN BÜYÜK KALDIRAÇLI SATIN ALIM

249 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı konumundaki Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması, tarihteki en büyük kaldıraçlı satın alma anlaşmalarından biri olacak. Twitter’ı hisse başına 54.20 dolara satın almayı planlıyor. Toplamda 44 milyar dolara satın alınacak Twitter için Musk, bu miktarın yarısını kendi cebinden karşılayacak. Diğer yarısı ise krediler tarafından sağlanacak. 

Geçtiğimiz günlerde milyarder iş insanı, bir grup yatırımcıdan 7 milyar dolardan fazla hisse senedi topladı bile. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvuruya göre, yazılım şirketi Oracle’ın patronu Larry Ellison işleme 1 milyar dolar koydu. Başlangıçta satın almaya karşı çıkan Suudi Arabistanlı yatırımcı Prens Alwaleed bin Talal da 1,9 milyar dolarlık hissesini anlaşmaya dahil etti.

16 yıl önce kurulan sosyal paylaşım sitesi, kamusal söylemin merkezi olarak görülüyor. Twitter’ın mevcut CEO’su Parag Agrawal ve kurucusu Jack Dorsey’in de şikayet edildiği davaya ilişkin sosyal medya devi henüz yorum yapmadı.

Kaynak: The Guardian, Bloomberg News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...