Tgrt Haber

Tarih verildi: Elon Musk'ın beyin çipi şirketi Neuralink insan testlerine başlıyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
01 Aralık 2022 10:31 - Güncelleme : 01 Aralık 2022 10:33
Tarih verildi: Elon Musk'ın beyin çipi şirketi Neuralink insan testlerine başlıyor!
neuralink,,musk

Elon Musk'ın beyin çipi geliştiren Neuralink şirketi, insan denemeleri için hazırlıklara başladı. Maymunların ardından insanlı testlere geçiliyor.

Elon Musk'ın beyin çipi şirketi Neuralink, çalışmalarında önemli bir virajı döndü. Gelecekte engelli hastaların iletişim kurmasında kolaylık sağlaması beklenen teknoloji, maymunlar üzerinde aylarca test edildi ve olumlu sonuçlar verdi.

Neuralink'in hayvanlar üzerinde test edilmesi bir hayli tepki toplarken, Elon Musk insan testlerine geçileceği tarihi de açıkladı. 

ALTI AY ICERISINDE TESTLER BASLAYACAK

Tesla CEO'su Elon Musk, Neuralink tarafından geliştirilen beyin çiplerin 'altı ay' içerisinde insanalarda test edilebileceğini söyledi.

Test kapsamında gerekli evraklar şimdiden, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) gönderildi.  

Tarih verildi: Elon Musk'ın beyin çipi şirketi Neuralink insan testlerine başlıyor!

Şu anda maymunlar üzerinde test edilen beyin çipleri, ABD'li hayvanları koruma kuruluşu PCRM tarafıdan suçlandı. Örgüt, elde edilen 600'den fazla kayıtta 23 maymunun istilacı saldırılara maruz kaldığını ve deneylerin ölümcül olduğunu ifade etti.

Öte yandan aynı şikayet belgelerinde Neuralink personelinin, çiplerin test edildiği maymunlar için gerekli veterinerlik hizmeti sağlamadığı bilgisi de yer alıyor.

İddiaya göre maymunların kafa tasları çelik kolonlarla çivilenirken, yapılan implantların hayvanlarda nöbet geçirmeye neden olduğu söyleniyor.

NEURALINK IDDIALARI YALANLADI

Maymunlara işgence yapıldığına dair iddialara Neuralink şirketinden cevap gecikmedi.  Tüm yasa ve kurallara uyduklarını belirten şirket, ''Tüm yeni tıbbi cihazlar ve tedaviler, insanlar üzerinde etik olarak test edilmeden önce hayvanlar üzerinde test edilmelidir. Bu aynı zamanda Neuralink'in kaçamayacağı bir kuraldır. Yürürlükteki federal yasalarla tutarlıdır." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...