Tgrt Haber

Elon Musk'tan Apple'a 'ifade özgürlüğü' göndermesi: Twitter, App Store'dan kaldırılacak mı?

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2022 21:43 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 07:12
Elon Musk'tan Apple'a 'ifade özgürlüğü' göndermesi: Twitter, App Store'dan kaldırılacak mı?
Twitter,Elon Musk,ABD

Twitter’ı satın almasıyla beraber eleştirilerin odağı haline gelen Elon Musk, büyük şirketlerin reklam çekmesine her fırsatta tepkisini dile getirirken bu kez teknoloji devi Apple'a yüklendi. Musk ayrıca firmanın, Twitter'ı App Store'dan kaldırmakla tehdit ettiğini iddia etti.

Twitter'ın el değiştirmesinin ardından köklü değişimlerle kullanıcıları kızdıran Elon Musk, reklam verenlerin kesintileriyle şoka uğruyor. 

Platformun en büyük 100 reklam vereninin yarıdan fazlası “tartışmalı konular” ve “medya satın almacılardan gelen uyarılar” nedeniyle Twitter reklamlarını durdurma kararı almıştı. 

APPLE'A YÜKLENDİ 

Twitter'a verdiği reklamları durduran şirketlerden biri de teknoloji devi Apple. Konu hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Musk, "Apple, Twitter'da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurdu. Amerika'da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?" diyerek firmaya yüklendi. Musk ayrıca firmanın, Twitter'ı App Store'dan kaldırmakla tehdit ettiğini iddia etti. 

Apple'a durum hakkında tepkisini attığı tweetlerle dile getiren Musk, App Store'un gizli vergi aldığını söyledi. Musk, "Apple'ın App Store'dan satın aldığınız her şeye gizli bir şekilde %30 vergi koyduğunu biliyor muydunuz?" paylaşımında bulundu. 

https://twitter.com/elonmusk/status/1597285572699074560

"ZARAR EDİYOR" DEMİŞTİ 

Twitter’ın para kaybettiğini belirten ancak para getirecek dev şirketleri kaçıran Elon Musk, her gün “zarar ediyor” dediği Twitter’dan para kazanmak için yakında tekrardan mavi onay rozeti satmaya başlayacak. Bu Twitter Blue üzerinden yürüyecek süreçte aylık 8 dolara isteyen herkes onay rozeti alabilecek. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...