Tgrt Haber

Elon Musk'tan Gmail'e rakip e-posta hizmeti: XMail

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
23 Şubat 2024 19:46 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 19:47
Elon Musk'tan Gmail'e rakip e-posta hizmeti: XMail
Elon Musk,XMail,Gmail

Elon Musk, Gmail benzeri e-posta servisi XMail'i duyurdu. Servisin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamayan Musk, "Geliyor" demekle yetindi.

Tesla CEO'su Elon Musk, X (eski adıyla Twitter) platformuna entegre edilen sesli - görüntülü arama, yapay zeka sohbet botu Grok AI, doğrulanmış hesap (mavi tik) desteği gibi özelliklere bir yenisinin daha ekleneceğini duyurdu.

XMail olarak adlandırılan yeni hizmet, Google Gmail, Yandex Mail ve Microsoft Outlook gibi kullanıcıların birbirlerine e-posta mesajı gönderip dosya paylaşımı yapabildiği servislere doğrudan rakip olarak çıkacak

MUSK X'TEN DUYURDU: 'XMAİL' GELİYOR

X'te mühendis olarak çalışan Nathan McGrady, sosyal medya hesabından Elon Musk'ı etiketleyerek "XMail'i ne zaman yapıyoruz?" diye sorması üzerine ünlü milyarder "It's coming" (Geliyor) diye cevap verdi.

XMail özellikleri ne olacağı, ücretli mi yoksa ücretsiz mi sunulacağı ve Gmail'de olduğu gibi çeşitli dosya paylaşım seçeneklerini destekleyip desteklemeyeceği gibi detayları ise açıklamadı.

OPENAI'YA DA RAKİP OLDU

Musk son olarak OpenAI ChatGPT uygulamasına da Grok AI isimli sohbet robotuyla rakip oldu. X'teki veriler kullanılarak gerçek zamanlı olarak eğitildiği belirtilen Grok, kullanıcıların sorularına espirili cevaplar verebilme yeteneğiyle ön plana çıktı.

Şu anda erken erişim aşamasında olan Grok AI'ı yalnızca X Premium+ aboneliğine sahip olanlar kullanabiliyor. Bu da sohbet botuyla mesajlaşmak için aylık 300 TL ya da yıllık 3 bin 139 TL 98 kuruş ödenmesi gerektiği anlamına geliyor. ChatGPT'nin aksine Grok'un ücretsiz bir sürümü bulunmuyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...