Tgrt Haber

Elon Musk'tan Google'a zehir zemberek sözler: 'Irkçı, medeniyet karşıtı'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
23 Şubat 2024 10:13 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 10:14
Elon Musk'tan Google'a zehir zemberek sözler: 'Irkçı, medeniyet karşıtı'
google gemini,metinden fotoğraf üretme,yapay zeka

Elon Musk, Google'ın yapay zeka sohbet botu Gemini'nin ırkçı davranışlarına tepki göstererek, şirketi eleştirdi. Ünlü milyarder, Google'ı "ırkçı yapay zeka geliştirmekle" suçluyor.

Tesla Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, Google'ın yapay zeka sohbet botu Gemini'nin insan fotoğrafları oluştururken ırkçı davrandığı iddiaları üzerine teknoloji devini eleştirdi.

Kullanıcılar "Papa fotoğrafı oluştur" gibi komutlar verdikten sonra Gemini'nin özellikle belirtilmemesine rağmen çoğunlukla siyah tenli insanlar oluşturup, beyaz tenlilere ise yer vermediği öne sürülmüştü. Bunun üzerine Google özür dileyerek şu açıklamayı yapmıştı:

"Gemini'nin görüntü oluşturma özelliğiyle ilgili son sorunları çözmek için çalışıyoruz. Bunu yaparken, insanların fotoğraflarının oluşturulmasını durduruyoruz ve yakın zamanda geliştirilmiş versiyonunu yeniden yayınlayacağız."

MUSK, GOOGLE'I 'IRKÇI YAPAY ZEKA' GELİŞTİRMEKLE SUÇLADI

Elon Musk perşembe günü X'te teknoloji devini eleştiren çok sayıda gönderi paylaştı. "Google'ın yapay zeka görselleri oluşturma konusunda elini abartmasına sevindim. Zira bu onların çılgın ırkçı, medeniyet karşıtı programlarını herkes için açıkça ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Google, çarşamba günü yaptığı bir açıklamada "Gemini'nin bazı tarihsel görüntü oluşturma tasvirlerinde yanlışlıklar sunduğunun farkında olduğunu" söylemişti. Bu gönderide şirket, Gemini'nin "hedeften uzaklaştığını" ve şirketin "bu tür tasvirleri derhal iyileştirmek için çalıştığını" belirtmişti.

Ancak Google'ın bu açıklaması Musk'ı yatıştırmamış gibi gözüküyor. Tesla CEO'su Gemini'nin ürün lideri Jack Krawczyk'ye de adeta açtı ağzını yumdu gözünü.

Krawczyk, Gemini'nin görüntü oluşturma özelliğinin "Google'ın küresel kullanıcı tabanını yansıtacak şekilde tasarlandığını" iddia etti. Musk ise "Rastgele bir şey seçmiyorum. Bu deli Google'ın yapay zekasının bu kadar ırkçı ve cinsiyetçi olmasının bir parçası." diye yazdı.

GOOGLE, GEMİNİ'DE FRENE BASTI

Şu anda Google Gemini, insan içeren fotoğrafları üretmeyi reddediyor. Önümüzdeki günlerde bu özelliğin tekrar yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: Business Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...