Tgrt Haber
17 Kasım 2021 09:24

En hızlı bilgisayar Japon Fugaku, ABD'li rakibini ezdi

Dünyada üretilen en hızlı bilgisayar unvanını elinde bulunduran Japon üretimi süper bilgisayar “Fugaku”, saniyede 440 katrilyondan fazla işlem yapma hızıyla TOP500 listesinde birinci sıradaki yerini korudu.

En hızlı bilgisayar Japon Fugaku, ABD'li rakibini ezdi
Japonya,Fugaku,ABD,Summit

Dünyanın en hızlı süper bilgisayarlar listesi TOP500, yılda iki kez güncelleniyor. En son yapılan güncellemede Japon üretimi ‘Fugaku’ birinciliğini kaptırmadı. HPL yani Üst Performans LinPack göstergeleri referans alınan listede Fugaku, saniyede 440 katrilyondan fazla işlem yapma hızına erişerek ‘En hızlı’ olarak imzasını tekrar attı.

En hızlı bilgisayar Japon Fugaku, ABD'li rakibini ezdi

EN YAKIN ABD'Lİ RAKİBİNİ EZDİ

En yakın rakibi olan ABD üretimi Summit’ten 3 kat daha fazla işlem ve hesaplama hızıyla ezip geçti. Fujitsu üretimi A64FX 48C 2,2 GHz işlemciyle desteklenen 7,6 milyondan fazla çekirdeğe sahip Fugaku, yakaladığı bu verilerle bir kez daha dünyanın en hızlı süper bilgisayarı unvanını elde etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...