Tgrt Haber
08 Şubat 2022 10:22

En iyi iPhone ve iPad modelleri açıklandı

Akıllı telefon karşılaştırma platformu AnTuTu, Android'in ardından en iyi ve en memnun eden iPhone, iPad modelleri açıkladı.

En iyi iPhone ve iPad modelleri açıklandı

Akıllı telefonları performans ve işletim sistemlerine göre kıyaslayıp test eden AnTuTu ekibi, ocak ayı ile birlikte en iyileri seçti ve listeyi paylaştı.

Kıyaslama platformunda kısa süre önce en iyi 10 Android telefon açıklandı. Hemen akabinde ise ekip, iPhone ve iPad'lerin memnuniyet derecesini de yayınladı.

IPAD PRO 5 EN MEMNUN KALINAN ÜRÜN OLDU

AnTuTu, yeni listesini Ocak 2022 çatısı altında paylaştı. Listede memnuniyet derecesi ele alınırken, aynı zamanda iOS cihazların performansı da bu listede sıralandı.

En iyi iPhone ve iPad modelleri açıklandı

                                           (ilk görsel memnuniyet, ikinci görsel performans sıralaması)

Listeye göre iPad Air 5 ve iPhone SE sırasıyla; yüzde 98,82 ve 97,99 memnuniyet oranlarıyla listede birinci ve ikinciliği paylaştı. 

Öte yandan listede eski modellerin yer alması da dikkat çekti. Memnuniyet açısından iPhone 6S Plus üçüncü sıraya yerleşirken, diğer yandan iPhone 6S modelinin de altıncı sırada olması kafalarda soru işareti oluşturdu. Zira söz konusu cihazların yedi yıl sonra bile iyi yorumlar alması oldukça şaşırtıcı. 

Yine geçtiğimiz yıl kötü eleştirilere maruz kalan iPhone 12 mini de, daha önceki söylentilerden farklı olarak yüzde 97,14'lük oranıyla memnuniyet sıralamasında dördüncü sıraya yerleşti. Bu cihazın en tepki çeken yanının bataryası olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. 

İlk on sıralamsında iPhone 13 serisinin yer almaması da yine kafa karıştıran başka sorulardan. Apple'ın geçen yılki modelleri, memnuniyet açısından AnTuTu sıralamalarında ilk on sıraya giremedi. 

PERFORMANS LİSTESİ DE PAYLAŞILDI

Performans listesine bakıldığında ise lider, Apple'ın M1 çipi ile donatılan iPad 5 Pro modeli oldu. 125349 puan alan cihaz, iddialı performansıyla listesnin başında yer aldı. M1 çipinin masaüstü seviyesinde olduğunu ve mobil tarafta da inanılmaz işlere imza attığını belirtmekte fayda var.

Öte yandan A12X çipli iPad Pro 3'da, içerisinde bulunan iddialı işlemcisiyle performan sıralamasında üçüncü oldu. İlk ona giren diğer ürünler ise sırasıyla şöyle:

  • iPhone 13 Pro Max, 
  • iPhone 13 Pro
  • iPad Pro 4 (12.9 inç)
  • iPad  Pro 4 (11 inç)
  • iPad Pro 3 (11 inç)
  • iPad mini 6
  • iPhone 13

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...