Tgrt Haber

Eski oyunları 'GTA 6' kalitesine dönüştüren NVIDIA RTX Remix yayınlandı

23 Ocak 2024 11:24 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 11:27
Eski oyunları 'GTA 6' kalitesine dönüştüren NVIDIA RTX Remix yayınlandı
nvidia,oyun

Half Life, Portal, Call of Duty gibi eski oyunların grafik kalitesini, günümüzdeki GTA 6 gibi modern oyunların seviyesine yükselten RTX Remix aracı çıktı. NVIDIA, uygulamayı mod geliştiricilerin kullanımına sunduğunu açıkladı.

NVIDIA, uzun zamandır merakla beklenen RTX Remix aracının beta sürümünü piyasaya sürdü. Özellikle oyun modlamayı sevenlere hitap eden bu yazılım, eski ve klasik oyunlara yapay zeka destekli dokular ve NVIDIA'nın ışın izleme (ray tracing) teknolojisi gibi özellikleri kazandırıyor.

RTX Remix ile daha önce Portal ve Half Life 2 oyunları düzenlenmişti. Her iki oyun da, grafik kalitesi bakımından eski sürümlerine kıyasla çok daha modern ve gerçekçi görüntülere sahip hale gelmişti. Araç artık tüm mod geliştiricilerine açık olduğundan, modlanmış oyun sayısının artması bekleniyor.

RTX REMİX, HANGİ OYUNLARLA UYUMLU?

NVIDIA, aracın her klasik oyunla uyumlu olmadığını belirtti. Yalnızca Call of Duty 2, Hitman 2: Silent Assassin, Garry's Mod, Freedom Fighters, Need for Speed: Underground 2 ve Vampire: The Masquerade gibi “sabit işlev hatlarına sahip” DirectX 8 ve 9 oyunlarıyla en iyi şekilde çalıştığını da ekledi.

Şirket ayrıca, RTX Remix'in mod geliştiricilerin "ışık oluşturmasını" ve modlanmış nesneleri oyuna getirmesini sağlayan bir uygulamanın yanı sıra "klasik oyun sahnelerini yakalamak ve yeniden düzenlenmiş varlıkları oynatma sırasında oyuna geri enjekte etmek" için bir çalışma süresi sunduğunu söyledi.

Eski oyunları 'GTA 6' kalitesine dönüştüren NVIDIA RTX Remix yayınlandı

YAPAY ZEKA DESTEKLİ

Aracın temel özelliklerinden biri, düşük çözünürlüklü dokuları analiz etmek ve "fiziksel olarak doğru malzemeler oluşturmak" için GeForce RTX GPU'lardaki Tensor çekirdeklerini kullanan bir üretken yapay zeka aracı olarak açıklandı. Bu sayede çözünürlüğün dört kata kadar yükseldiği bildirildi.

Mod geliştiricilerin, dokuların ışın izlemeli ışıklandırmaya uygun şekilde "tepki verebilmesi" için fiziksel tabanlı oluşturma (PBR) işlevinden faydalanabileceği de kaydedildi.

Ek olarak RTX Remix'in, mod geliştiricilerin yenilenmiş bir oyun deneyimi için ışın izleme, DLSS 3 ve Nvidia Reflex'i (gecikmeyi azaltması beklenen) birleştirmesine olanak tanıdığı vurgulandı.

Bununla birlikte NVIDIA, RTX Remix'in oyunları modlamak için tek bir çözüm olmadığını, çünkü bazı dokuların bağlı oldukları varlıklar düzgün şekilde yükseltilmezse çok parlak veya mat görünebileceği konusunda da uyardı.

Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...