Tgrt Haber
29 May 2014 13:10

Facebook artık zorbalığa karşı

Zorbalığı Durdurun Merkezi, Facebook mühendisleri ve Yale Duygusal Zeka Merkezi işbirliğiyle oluşturuldu

Facebook artık zorbalığa karşı
facebook,zorbalık,yeni uygulama,mühendisler,sanal,güncel facebook haberleri,

Facebook, insanlara sanal veya gerçek hayatta karşılaştığı zorba davranışlar karşısında, nasıl harekete geçebileceklerini uygulamaya koyduğu Zorbalığı Durdurun Merkezi ile gösteriyor.
Zorbalığı Durdurun Merkezi, Facebook mühendisleri ve Yale Duygusal Zeka Merkezi işbirliğiyle oluşturuldu. Üç yıllık bir çalışmanın ardından kurulan merkez, insanların Facebook’ta daha iyi ve nazik deneyimler edinmesine yardımcı oluyor. Tasarlanma nedeni ise insanlara en ihtiyaç duydukları anlarda önemli bilgiler sunabilmekKullanıcılar, sosyal ağın geri bildirim bağlantıları üzerinden zorbalığa dair ihbar yaparak bu merkeze yönlendiriliyor. Böylece, bu tür bir durumda neler yapabileceklerine dair bilgilere ulaşabiliyorlar. Bilgiler arasında zorlu konuşmalara nasıl başlanacağına dair senaryolar, gençlere yardım etmek isteyen yetişkinlerden öneriler ve zorbalıkla suçlananlara yönelik bilgiler yer alıyor. Facebook, kurduğu merkez ile insanların ihtiyaç duyduklarında gerekli bilgilere ulaşabilmelerini, sorunları çözmek konusunda onlara yardımcı olabilmeyi ve genç kullanıcılara güvenli bir deneyim sunabilmeyi amaçlıyor.Zorbalığı Durdurun sayfasındaki tüm içerikler dilimize çevrilmiş durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...