Tgrt Haber

Facebook, faturaları bölmeyi kolaylaştırdı

10 Şubat 2022 15:27
Teknoloji devi Meta (eski adıyla Facebook), 8 Nisan 2015'te Messenger'ı kullanıma sundu.

Facebook, Messenger mesajlaşma servisi üzerinden yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bu özellik, herhangi bir faturayı bölerek ödemek isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor.

Teknoloji devi Meta (eski adıyla Facebook), 8 Nisan 2015'te Messenger'ı kullanıma sundu.

Bir restoranda ödemeyi arkadaşlarınızla bölmek sıkıcı olabilir. Meta, ‘Split Payments’ yani ‘Bölünmüş Ödemeler’ özelliğini tüm Facebook Messenger kullanıcılarına sunarak bunu kolaylaştırmaya çalışıyor.

Daha önce test aşamasında olan özellik, bir şeyin maliyetini iki veya daha fazla kişiyle bölüşmeniz için geliştiriliyor. Örneğin, üç oda arkadaşınızla satın aldığınız yeni bir mikrodalga fırının ücretini bölüşmek gibi.

MESSENGER'DA FATURA BÖLÜŞMEK

Peki, bu özellik nasıl çalışıyor? İlk olarak, tüm ödeme yapacak kişileri Messenger'da bir grup sohbetine eklemelisiniz. Ardından ekranın en altındaki artı simgesine dokunun veya grubun adına dokunun. Ardından “Ödemeleri Böl”e dokunun. "Başlayın" butonuna dokunarak bir sonraki adıma geçebileceksiniz.

Facebook, faturaları bölmeyi kolaylaştırdı

Artık gruptaki herkesle ödemeleri bölmeyi veya belirli kişileri (kendiniz dahil) hariç tutmayı seçebilirsiniz. Ardından, faturanın veya ödemenin toplam tutarını girmeniz gerekecek. Tutar, seçtiğiniz kişilere eşit şekilde bölünecek. Bununla birlikte, bir veya daha fazla kişinin biraz daha fazla borcu varsa, manuel olarak farklı bir tutar da girebilirsiniz.

Bu konuda üzücü olan ise, Türkiye’de henüz Messenger Ödemeleri özelliği aktif değil. Bu özelliğin ne zaman Türkiye'deki kullanıcılara sunulacağı hakkında da bir bilgi yer almıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...