Tgrt Haber
20 Şubat 2022 09:29 - Güncelleme : 20 Şubat 2022 11:30

Facebook'un ana şirketi Meta, dünyanın en değerli 10 şirketi listesinden düştü

Meta'nın hisseleri hızla düşmeye devam ediyor. Facebook, milyarlarca kullanıcı kaybetti.
Meta'nın hisseleri hızla düşmeye devam ediyor. Facebook, milyarlarca kullanıcı kaybetti.

Facebook, bir zamanlar dünyanın en değerli şirketlerinden biri konumundaydı. Yeni adı Meta olarak faaliyetlerini sürdüren şirket, özellikle son zamanlarda düşüşle karşı karşıya.

Sosyal medya devi Meta, geçtiğimiz haftalarda mali verilerini açıklayan bir rapor paylaştı. Paylaşılan verilere istinaden Facebook'taki aktif kullanıcı sayısı, şirket tarihinde ilk kez düştü. Meta'ya göre Facebook, kullanıcı açısından yüzde 40'lık bir kayıpla karşı karşıya.

FACEBOOK KULLANIM ORANI AZALIYOR

Sosyal medya denince başı çeken platformlardan Facebook, bir zamanlar dünyanın en değerli şirketlerindendi.  Milyarlarca kullanıcıya sahip olan bu platform, son zamanlarda büyük kayıplar vermeye başladı.

Verilere göre Facebook, 2021'in ikicni yarısında bir milyona yakın kullanıcı kaybetti. Bu kapsamda Meta, 3 Şubat'ta Meta hisselerinin tek bir günde yüzde 26,4 düşerek küresel değer açısından milyarlarca dolar zarar verdi. Bu aynı zamanda ABD'de iş rekorunun günlük verilen en büyük kayıplarından biri olarak da tarihe geçti.

Facebook'un ana şirketi Meta, dünyanın en değerli 10 şirketi listesinden düştü

Şubat ayından bu yana sert düşen Meta hisseleri, hâlâ düşmeye devam ediyor ve bugüne kadar yüzde 13'lük bir gerileme olduğunu da belirtmekte fayda var.

Bloomberg'in raporuna göre Meta, dünyanın en değerli ilk 10 şirketinden geriye düştü. 11.sıraya gerileyen şirket, 565,4 milyar dolarlık net bir değere sahip. Ancak sosyal medya devinin böylesine düşmesi, şirketinde gözünü korkutmuş durumda.

EN DEĞERLİ ŞİRKET APPLE

Dünyanın en değerli şirketleri arasında ilk sırada Apple yer alıyor. Akıllı telefondan giyilebilir ürünlere kadar yüzlerde ürüne sahip olan Apple, özellikle son zamanlarda yükselişe geçti ve en değerli şirketler arasında liderliğini korudu.

Listenin ikinci sırasında ise Microsoft yer aldı. Yazılım devi 2.2 trilyon dolarlık sermayesi ile Apple'ın altında bulunuyor. Meta ise, Tencenct ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Company'nin altına gelerek on birinci sırada yer aldı.

3,4 ve 5'inci sırada ise sırasıyla; Aramco, Alphabet ve Amazon gibi şirketler yer aldı. Söz konusu şirketlerin hepsi, Meta'nın üzerinde ve her geçen gün hisselerini büyütmeye de devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...