Tgrt Haber

Fiyat performans listesine damga vuran SUV otomobiller.. Bakan gönlünü kaptırıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
31 Ağustos 2023 10:23 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 11:29
Fiyat performans listesine damga vuran SUV otomobiller.. Bakan gönlünü kaptırıyor
otomobil,suv araba,chery,0-100 km araç listesi,Chery Tiggo 8 Pro

Otomobil sektöründe tasarım ve donanım kadar performans da önemli bir konu. Bir aracın ne kadar performanslı olduğu konusunda kritik bir öneme sahip olan 0-100 km hızlanma süresi otomobil tutkunları için önemli bir kriter. Özellikle son yılların en gözde segmenti SUV almak isteyenler 100 kilometre hızlanması iyi olan marka ve modelleri araştırıyor. İşte herkesin gönlünü kaptıracağı en hızlı SUV modeller..

Günümüzde otomobiller, teknolojik ilerlemeleri ve tasarım yenilikleri ile olduğu kadar performanslarıyla da ön plana çıkıyorlar. Otomobil tutkunları artık sadece günlük kullanım ihtiyaçlarını değil, aynı zamanda sürüş sırasındaki deneyimini de göz önünde bulunduruyorlar. İşte tam da bu noktada, '0-100 km Hızlanma Süresi' devreye giriyor.

Aracın durduğu noktadan 100 km hıza ulaşma süresini ifade eden bu değer, bir otomobilin performans potansiyelini ve dinamizmini belirleyen kritik bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Bu içerikte, en iyi 0-100 km hızlanma süresine sahip arabaları keşfedecek ve bu sürenin neden bir otomobil için bu kadar önemli olduğunu anlayacağız.

0-100 KM HIZLANMA SÜRESİ NEDEN ÖNEMLİ?

0-100 km hızlanma süresi, sadece bir rakamdan ibaret değildir. Bu süre, aracın içindeki güçlü motorun, şasi tasarımının ve güç aktarım sistemlerinin bir kombinasyonu olarak düşünülmelidir. Kısacası, otomobilin ne kadar hızlı ivme kazanabildiği ve ne kadar çevik bir sürüş deneyimi sunduğu konusunda bir ölçüt olarak da kabul edebiliriz.

Otomobil almayı düşünen pek çok insan, sadece bir noktadan bir diğerine ulaşmanın ötesine geçen bir performans arayışında olabiliyorlar. Hızlanma süresi, bir aracın gücünü yola nasıl aktardığını ve sürücü ile yoldaki bağlantısını gösterirken, aynı zamanda sürüş keyfini ve güvenliği de şekillendirir. Şimdi, en üst düzeyde 0-100 km hızlanma süresine sahip olan SUV'ları inceleyerek, bu hızlanma değerinin kullanıcılara neler kattığını daha yakından keşfedelim.

1-) HONDA CR-V 2.0 (2023)

Elektrikli ve benzinli motor seçeneği bulunan C-SUV segmenti 2023 Honda CR-V Serisi, elektronik sabit hızlı otomatik şanzımanın yanı sıra, direkt enjeksiyon özellikli ve 4 silindirli motoruyla kullanıcı karşısına çıkıyor. 184 beygir güç ve 315 nm tork üreten bu motor ile otomobil 100 kilometre hıza 9,2 saniyede ulaşabiliyor.

Fiyat performans listesine damga vuran SUV otomobiller.. Bakan gönlünü kaptırıyor

2-) PEUGEOT 2008 1.2 (2021)

2021 Peugeot 2008, 130 hp güç ve 230 nm tork üreten 1.2 litre turbo 3 silindirli benzinli motorla çalışıyor. İçten yanmalı bu motor ile 0-100 km hızlanmasını 8,9 saniyede tamamlayan SUV, azami olarak da 198 km/s hızıyla ön plana çıkıyor.

Fiyat performans listesine damga vuran SUV otomobiller.. Bakan gönlünü kaptırıyor

3-) SKODA KAROQ 1.5 (2023)

Direkt Enjeksiyon özellikli yakıt püskürtme teknolojisiyle çalışan ve 150 beygir güç, 250 nm tork üreten 1.5 litre benzinli motora sahip olan 2023 Skoda Karoq, durduğu noktadan 100 kilometre hıza sadece 8,8 saniyede ulaşırken, azami hız kapasitesi ise 210km/s olarak bizleri karşılıyor.

Fiyat performans listesine damga vuran SUV otomobiller.. Bakan gönlünü kaptırıyor

4-) RENAULT CAPTUR 1.3 (2023)

155 beygir güç ve 270 nm tork üretebilen 1.3 litre kapasitedeki dört silindirli turbo motora sahip olan 2023 Renault Captur, 0-100 km hızlanmasını 8,5 saniyede tamamlayabiliyor. Azami 204 km/s hıza ulaşabilen SUV aynı zamanda önden çekişli ve 7 ileri otomatik şanzıman sistemine de ev sahipliği yapıyor.

Fiyat performans listesine damga vuran SUV otomobiller.. Bakan gönlünü kaptırıyor

5-) CHERY TİGGO 8 PRO

Türkiye'ye Mart ayında giriş yapmasının ardından, kısa sürede en çok satan otomobil markaları arasına girmeyi başaran Chery, en başarılı SUV modelleri arasında olan Chery Tiggo 8 Pro ile boy gösteriyor. 183 HP güç ve 275 Nm tork üretebilen 1,6 litre kapasitedeki güçlü motoruyla 100 kilometre hıza sadece 9,1 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabilen SUV, performansa önem verenlerin tercihleri arasına girmiş durumda. Fiyat performansa bakarım diyenlerin de ilgilediği modellerden. 

TÜM ÖZELLİKLER VE KAMPANYA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Fiyat performans listesine damga vuran SUV otomobiller.. Bakan gönlünü kaptırıyor

0-100'DE MOTOR GÜCÜ ÇOK ÖNEMLİ

Bir otomobil performansının kritik göstergelerinden biri olan 0-100 km hızlanma süresi, aracın ivme kazanma yeteneğini ve güç aktarım sistemini yansıtır. Dolayısıyla karşılaştırmayı yaparken, motorun gücünün önemli bir faktör olduğunu unutmamak gerekiyor.

Örneğin yüzeysel olarak bakıldığında 0-100 km hızlanması 8,5 saniye olan bir araç "daha performanslı algısına" sürükleyebilir ancak teknik tarafa indiğimizde, motorun beygir gücü, litre kapasitesi gibi kriterler daha fazla bilgi edinmemizi sağlayabilir. Bu açıdan bakıldığında Tiggo 8 Pro, çoğu SUV rakibinin aksine daha fazla beygir gücü ve tork üretebilen bir motora sahip olmasına rağmen, makul bir 0-100 km süresiyle karşımıza çıkıyor.



Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...