Tgrt Haber

Geçici değil ömürlük telefon: Fairphone 5, 8 yıl yazılım desteğiyle tanıtıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizchi
30 Ağustos 2023 16:48 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 16:52
Geçici değil ömürlük telefon: Fairphone 5, 8 yıl yazılım desteğiyle tanıtıldı
,mobil,fairphone 5

Akıllı telefon pazarı, yeni tanıtılan Fairphone 5 ile çalkalanacak. 8 yıla kadar yazılım desteği sunan telefon, uzun vadede kullanılabilecek. İşet Fairphone 5’in özellikleri ve fiyatı.

Bir akıllı telefonda donanım ne kadar önemli ise yazılımı da bir o kadar önemli. Zira uygulamalar sürekli güncelleniyor, yeni özelliklere kavuşuyor.

Ancak telefon yazılım güncellemesi almaz ise, bu yeniliklerden ne yazık ki faydalanamaz. Dolayısıyla, üreticiler artık bu alanda rekabete başladı ve Fairphone’da bu konuda öncü diyebiliriz.

FAİRPHONE 5, YILLARCA GÜNCELLEME ALACAK

Türkiyegazetesi’nin  haberine göre Fairphone 5, tam 8 yıla kadar güncelleme alacak.

Teknik açıdan Fairphone 5, gücünü 6 nanometre üretim sürecinden geçen Qualcomm QCM6490 işlemcisinden alıyor. Akıllı telefon; 6.46 inç büyüklüğünde, 1224 x 2770 çözünürlüğünde, 90 Hz yenileme hızında OLED ekrana sahip. Ekran, Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Ayrıca delik tasarımlı 50 Megapiksel özçekim kamerası da mevcut.

Geçici değil ömürlük telefon: Fairphone 5, 8 yıl yazılım desteğiyle tanıtıldı

Öte yandan arka panelde, OIS destekli IMX800 ve 50 Megapiksel IMX858 ultra geniş açılı olmak üzere iki adet kamerası bulunuyor. Cihaz, 30 W hızlı şarj destekli 4200 mAh bataryaya sahip.

8GB RAM ve 256 GB da dahili depolamaya sahip Fairphone 5, Android 13 ile kutudan sunuyor. Fairphone 5 modelinin en çok dikkat çeken özelliği ise 8 yıla kadar yazılım desteği sunmak oldu. Akıllı telefon, kullanıcılarına 2031 yılına kadar yazılım desteği sağlayacak.

Son olarak Fairphone 5, tüm bunların dışında Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC ve 5G desteğini de sunuyor. Mavi, şeffaf ve siyah renk seçeneklerinde piyasa sunulan cihazın fiyat etiketi ise 700 dolar olarak açıklandı. Fakat belirtmek gerekiyor ki Fairphone henüz ürünlerini Türkiye pazarına sunmuyor.

Kaynak: Gizchi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...