Tgrt Haber
23 Mart 2014 21:28

Gmail artık tüm e-postaları şifreliyor

Bu hafta başında tüm arama sonuçlarını şifrelemeye başlayan Google, dün de Gmail’den gönderilen tüm e-postaları şifrelemeye başladığını duyurdu.

Gmail artık tüm e-postaları şifreliyor
g mail,e posta,şifreleme,google,g mail şifreneliyor,

Google, arama sonuçlarını güvenli kılmanın yanı sıra, Gmail’den gönderilen e-postaları da korumaya aldı. Gmail’den gönderilen tüm e-postalar, şifrelenmiş HTTPS bağlantısından geçecek ve bu sayede üçüncü kişiler tarafından okunamayacaklar. Google bu servisi 2010'dan beri sunuyordu ancak, başka seçenekler de vardı; Edward Snowden’ın NSA’in gözetleme faaliyetlerini ortaya çıkarmasının ardından, bu tek seçenek haline getirildi.Google, yeni düzenleme ile ilgili yaptığı resmi açıklamada, “artık halka açık WiFi kullansanız bile kimse, Gmail sunucularında dolaşan mesajlarınızı göremeyecek” dedi. Google işi bir adım daha öteye götürerek, e-postaları kendi özel veri merkezindeki sunucular arasında geçiş yaparken bile şifrelemeye başladı. NSA daha önce Google’ın veri merkezine erişim sağlamıştı ve firma bu yolu da kapatmış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...