Tgrt Haber

Gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla: TUSAŞ'tan Milli Muharip Uçağı İçin Yeni Paylaşım

09 Mart 2022 10:51 - Güncelleme : 09 Mart 2022 12:48

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Twitter üzerinden yeni teknolojiye sahip Milli Muharip Uçak videosunu paylaştı.

Türkiye'nin önde gelen havacılık merkezinden TUSAŞ, teknolojik olarak önemli ürünlerinden Milli Muharip Uçak için yeni bir video yayınladı. Sosyal ağ Twitter üzerinden paylaşılan videoda, MMU'nun tasarımı ve yetenekleri de kısaca gösterildi.

MİLLİ MUHARİP UÇAK İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

TUSAŞ'ın Twitter'da paylaştığı Milli Muharip Uçak videosu bekleyenlerin heyecanını ikiye katladı. Ayrıca TUSAŞ bu paylaşımda, ''İstiklal ve istikbal uğrunda, Gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla'' sözüne de yer verdi. 

Tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Türk Havacılığı, özellikle Baykar Bayraktar TB2 ile yakın zamanda ön plana çıkmıştı. Benzer şekilde TUSAŞ'ın da aynı başarıyı sergilemesi, Türkiye'nin bu alandaki başarısını gözler önüne seriyor.

Milli Muharip Uçağı'na gelecek olursak TUSAŞ, merakla beklenen uçağı muhtemelen 2023'te hangardan indirecek. 2025-26 yıllarında ilk uçuşu yapması beklenen uçağın, 2028'de ise envantere katılacağı öngörülüyor.  

https://twitter.com/TUSAS_TR/status/1501458287530811396

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...