Tgrt Haber
18 Şubat 2022 14:30 - Güncelleme : 18 Şubat 2022 14:51

Google, Android'in Material You tasarımı için yeni HCT renk sistemini tanıttı

Android işletim sistemini geliştiren Google, Android 12 ile kullanıcı karşısına çıkardığı Material You tasarım dili için yeni HCT renk sistemini tanıttı.

Google, Android için yeni renk sistemini tanıttı.
Google, Android için yeni renk sistemini tanıttı.

Google, Android işletim sistemini sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor. Teknoloji devi henüz Android 12'nin dağıtımı bitmezken, yakın zamanda Android 13'ün ilk geliştirici önizlemesini yayınladı.

Android 13 için hazırlıklar yapılırken, diğer yandan arayüz için yeni özelliklerde duyurulmaya devam ediyor. Google, kısa süre önce Material You tasarım dili için yeni HCT renk sistemini tanıttı.

GOOGLE, ANDROID'İN RENKLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Renk, kullanıcı arayüzü ve tasarım dili söz konusu olduğunda önemli bir bileşendir. Zira Google'da, Android 12 ile Material You tasarım dilini getirdi ve kullanıcılara daha renkli ve uyarlanabilir bir arayüz deneyimi sundu.

Google, Android'in Material You tasarımı için yeni HCT renk sistemini tanıttı

Google, Android 12'deki Material You tasarımını biraz daha geliştirmeye odaklanıyor. Şirket, kısa süre önce HCT renk sistemini tanıttı. Çeşitli iyileştirmeler içeren bu sistem, ''algısal olarak'' daha iyi bir şekilde tasarlandı.

Teknoloji devi Google'ın renk bilimcilerinden Hames O'Leary, bir açıklamasında, ''bugün kullanıclan mevcut renk sisteminin, yani HSL'nin (doygunluk, ton, hafiflik) doğru olmadığını ve böyle tasarlanmadığını açıkladı. Google ise, bu sınırlamaları çözmek için ton kroma anlamına gelen yeni HCT renk sistemini geliştirdi ve duyurdu.

HCT renk sisteminin avantajlarından biri, kullanıcıların gördüklerini nasıl daha iyi yansıttığı ve ''uygun renk kontrastı, erişilebilirlik standartları arasında tutarlı hafiflik/renklilik sağlamasıdır. Google'ın konuyla ilgili blog yazısına da buradan göz atabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...