Tgrt Haber
22 Şubat 2022 16:04 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 16:44

Google arama sayfası için yeni karanlık modu test ediyor

Google arama sayfası için yeni karanlık modu test ediyor

Kullanılan akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerin hemen hemen hepsi, artık yazılımları sayesinde karanlık mod özelliğini destekliyor.

Hem pil tüketimi, hem göz yorgunluğunu en asgariye indirmek için geliştirilen bu mod, şimdi ziyaret edilen internet sitelerine de uyarlanmaya başladı. Google, geçtiğimiz aylarda arama sayfası karanlık mod'u piyasaya sürmüştü. Şimdi teknoloji devi karanlık mod için yeni bir temayı daha test ediyor.

GOOGLE ARAMA SAYFASI İÇİN YENİ KARANLIK MOD GELİYOR

Karanlık mod, uygulamaların çoğuna gelmiş durumda. WhatsApp, Snapchat, Instagram, Twitter ve daha onlarca uygulama karanlık modu destekliyor. Google'da uygulamalarının çoğunu karanlık moda uyarladı. Ancak şirket bu alanda daha ileri gitmek istiyor.

Google arama sayfası için yeni karanlık modu test ediyor

Daha önce masaüstü arama sayfası için karanlık modu getiren Google, bu karanlık modu daha da koyu bir hale getiren yeni tasarımı test ediyor.

9to5Google isimli kaynak, Google'ın arama sayfası için test ettiği yeni karanlık temayı ortaya çıkardı. Ekran görüntüsüne bakıldığında Google'ın yeni karanlık modu, zifiri siyah renge sahip olacak. Mevcut karanlık mod koyu gri renge sahip iken, şirketin test ettiği yeni tema simsiyah bir renge sahip olacak.

Şu anda Google'ın yeni karanlık teması yurtdışındaki bazı kullanıcılar için sunuldu. Daha siyah renge sahip bu tema, önümüzdeki günlerde dünyadaki tüm kullanıcılara da kademeler halinde gelecektir.

Mevcut karanlık mod'dan haberi olmayan kullanıcılar, şu anki sürümden karanlık temayı etkinleştirebilir. Google arama sayfasına gidip; Sağ üst köşedeki Ayarlar seçeneğine dokunun -> Görünümler altındaki Karanlık Tema seçeneğini seçerek arama sayfasında karanlık modu aktif edebilirsiniz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...