Tgrt Haber

Google arama sayfası Kadınlar Günü'ne özel doodle ile yenilendi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
08 Mart 2023 09:52 - Güncelleme : 08 Mart 2023 10:04
Google arama sayfası Kadınlar Günü'ne özel doodle ile yenilendi
,doodle,kadınlar günü

Her önemli tarihte arama sayfasına özel doodle ekleyen Google, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de değişti. Arama sayfası kadınlar için özel doodle ile süslendi.

Arama devi Google, her önemli tarihte ana sayfasını doodle ile güncelliyor. Tarihe geçmiş önemli kişilerin yanı sıra, özel günlerde de Google arama sayfasında değişiklik görmek mümkün.

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve teknoloji devi beklendiği gibi bu özel günde de kadınları unutmadı. Anlamlı bir animasyon içeren doodle ile arama sayafasını güncelleyen Google, 8 Mart'a özel bir doodle ekledi.

GOOGLE'DAN KADINLARA ANLAMLI DOODLE

Görsele tıklayan kullanıcılar Dünya Kadınlar Günü arama sonuçları sayfasına yönlendirilirken, açılan sayfada konfetilerle karşılaşıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihi, 1800'lü yıllara dayanıyor.

Kadınların mücadele ateşini, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 40 bin kadın dokuma işçisi, 8 Mart 1857'de yaktı.

Bir tekstil fabrikasında başlattıkları grevde çıkan yangında 129 kadın can verdi. Bu feci olayın tarihi 8 Mart 1857'ydi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...