Tgrt Haber
03 Nisan 2022 12:39 - Güncelleme : 03 Nisan 2022 13:01

Google Chrome liderliği bırakmıyor: Rakiplerine adeta fark attı

Dünyanın en popüler tarayıcısı Google Chrome liderliği bırakmıyor. İddialı rakipleri olmasına rağmen Google'ın tarayıcısı yine zirvede.

Google Chrome liderliği bırakmıyor: Rakiplerine adeta fark attı

Google'ın tarayıcısı Chrome, her geçen gün daha iyiye gidiyor ve rakiplerini geride bırkamayı başarıyor. Özellikle Chromium tabanlı Microsoft Edge hızla Google'ı yakalamaya çalışırken, popüler Chrome tarayıcısı buna rağmen zirvedeki yerini koruyor.

Masaüstünde geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan Google Chrome, mart ayında da rakiplerine inanılmaz bir fark attı. StatCounter tarafından sağlanan verilere göre Google Chrome, Mart 2022'de yüzde 67'lik oranla masaüstünde en çok kullanılan tarayıcı oldu.

GOOGLE CHROME RAKİPSİZ

Google'ın popüler tarayıcısı son verilere göre rakiplerinin çok üstünde bir konumda. Başka bir deyişle 10 bilgisayardan 7'sinde Chrome tarayıcısı kullanılıyor. 

Microsoft Edge daha yeni bir tarayıcı olduğu için aynı popülerlik söz konusu değil. Dolayısıyla 10 kullanıcıdan 7'si, Microsoft'un tarayıcısı yerine GoogleChrome'u tercih etti. 

MICROSOFT EDGE 2.SIRADA

Google Chrome'un yıllardır piyasada olması en popüler olmasındaki ana etkenlerden biri. Ancak yeni yeni piyasaya çıkan ve hızla yükselen Microsoft Edge'yi unutmamak gerek.

Google Chrome liderliği bırakmıyor: Rakiplerine adeta fark attı

Microsoft'un Chromium tabanlı tarayıcısı, yüzde 9,95 pay ile en çok kullanılan ikinic masaüstü tarayıcı konumunda. Her ne kadar Edge ile Chrome arasında gözle görünür bir fark olsa da, en azından diğer rakipleri Firefox ve Apple'ın Safari tarayıcısını geride bırakmayı başardı. 

Öte yandan Apple'ın Safari tarayıcısı yüzde 9,56 pay ile üçüncü, Mozilla Firefox ise yüzde 7,57'lik pay ile dördüncü sırada yer aldı. Opera ise yüzde 2,81 pay ile epey geride kaldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...